Karel Pohner opět šampiónem třídy A/7

Pačejov, tak právě zde mohla posádka černé Hondy Civic Type-R, Karel Pohner – Jan Husák, oslavovat obhájený titul ve třídě A/7.

Pačejov, tak právě zde mohla zkušená posádka černé Hondy Civic Type-R, Karel Pohner – Jan Husák, oslavovat úspěšně obhájený titul ve třídě A/7. Do sedmé soutěže MČR ve sprintrally odstartovalo 97 posádek, na které čekalo osm měřených testů.

Již před zahájením soutěže bylo jasné, že pokud východočeská posádka ve svém tradičním složení opět ovládne třídu A/7, bude právě Pačejov místem, kde oslaví svůj „staronový“ titul. Na Karla s Honzou však čekala až na bratry Šebestovi kompletní špička třídy. Kromě tradičních soupeřů si přijel Jan Vaňáč vyzkoušet svůj nový vůz homologace R3. Pro změnu Jan Černý do svého o 120 kg lehčího auta umístil nový motor s výrazně vyšším výkonem a tak nic nebylo jisté.

Karel s Honzou vstoupili do soutěže sice s porouchanou ruční brzdou, ale zato v pekelném tempu. První zkoušku zahájili skvělým čtrnáctým místem, čímž nasadili vysokou laťku všem konkurentům ve třídě. „Vybrali jsme ty nejzachovalejší Matadory, které máme a šli jsme do toho,“ říká trochu flegmaticky Karel Pohner. Do druhého kola nastoupili s náskokem 15 vteřin na druhou posádku ve své třídě. Záhy však mohlo být po obhajobě titulu. Ve čtvrtém testu Honza později zahlásil zatáčku za horizontem. Následovaly hodiny v téměř stopadesátikilometrové rychlosti, které posádku na úzké silničce mohli značně vytrestat.

„Díky štěstí jsme po nekonečně dlouhém výletu (také příkopem) zůstali na silnici. Auto jsme otočili zpět o 180 stupňů a rychle pokračovali dohnat ztracený čas. Autu jsme moc neublížili a kromě prasklých výfukových svodů a upravené geometrie jelo statečně dál,“ komentuje nakonec spokojeně královéhradecký pilot. Tímto výletem přišla sehraná dvojice o náskok a závod začal v podstatě znovu. Na první místo však soupeře pustili jen na pátém testu a do třetího kola už měli zase pár sekund k dobru.

Poslední dvě nejdelší rychlostní zkoušky ve třetím kole přesvědčivě vyhráli. Prasklé svody možná ubrali hondě pár koníků a nový motor Honzy Černého také potřebuje vyladit, ale to už k rally zkrátka patří. Přesto obě první A/7 za sebou nechali kromě dvou speciálů všechny vozy s poháněnou jednou nápravou i polovinu čtyřkolek. „V této sezóně jsme se stali vítězi třídy A/7 MČR ve sprintrally, ale kvůli financím nepojedeme poslední dvě soutěže. Jestli budeme mít možnost v rally pokračovat i v roce 2009 ještě nevíme,“ hodnotí krátce sezonu Karel Pohner.

Výsledky – Agropa Rally Pačejov 2008:
Absolutně – 11. místo
Ve skupině A – 3. místo
Ve třídě A/7 – 1. místo

Komentářů celkem: 1
10. 9. 2008 09:46
0 0
Krásný jedenáctý místečko absolutně, gratuluji!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!