Vlastimil Resl - eWRC.cz
11. 9. 2008 08:36 − 2497× − 5

Sutr a Veselá závodili i po dvou kolech

Rokycanská posádka Jiří Sutr – Petra Veselá na tratích v okolí Horažďovic zaujala diváky velmi atraktivní a divokou jízdou.

Rokycanská posádka Jiří Sutr – Petra Veselá na tratích v okolí Horažďovic zaujala diváky velmi atraktivní a divokou jízdou, občas i po dvou kolech. Nicméně vzhledem k nevydařenému vstupu do sprinterské sezóny se rozhodla na závěrečné dva podniky rezignovat. Místo toho si odbude v Příbrami svoji premiéru v seriálu MMČR.

Týden před posledním letošním sprintem Jiřího Sutra se nesl v duchu hecování s kamarádem Martinem Lošťákem, kdo bude v Pačejově úspěšnější. Úvodní vložka se o trošku lépe vydařila pilotovi pestře zbarvené felicie. „Snažil jsem se nemyslet na to, jak moc mi vadí rychlé tratě a jak se jich bojím. V cíli jsme měli na Martina k dobru tři vteřiny. Povzbudilo mě to a na druhé erzetě jsem chtěl náskok navýšit.

Začátek byl dobrý až do pravého odbočení na šotolinu. Přijel jsem do něj na šestku, při brždění se auto spakovalo a my se pozadu odporoučeli do pole. Pohlédl jsem na Petru. Dělala jakoby nic, tak jsem se jí ani neptal, jestli je v pořádku. Návratem na trať jsme ztratili hodně času a souboj s Martinem byl rozhodnutý. Ve vracáku na „parkovišti“ mi navíc auto chcíplo a nálada byla na bodu mrazu,“ neskrývá Jirka rozladění nad nevydařeným vstupem do soutěže.

Celý zbytek rally už se s Martinem Lošťákem tahali o vteřinky. „Druhý průjezd erzety vojenským prostorem se mi velmi vydařil. Zajeli jsme šestý čas ve třídě a oproti prvnímu průjezdu se zlepšili o sedmadvacet vteřin. O vteřinu jsme porazili i vynikajícího Libora Šaška, prohánějícího celý závod kity. Za svůj výkon si zaslouží můj obdiv a pochvalu.“

Rokycanský pilot se také pozastavuje nad stále rychlejšími časy. „V roce 2006 stačilo Slávovi Ducháčkovi k vítězství v erzetě zajet čas 4:23. My byli letos s časem o vteřinu lepším až šestí. Opravdu hodně se zrychlilo. Stále mě mrzí ta chyba na dvojce. Souboj s Martinem mohl být krásný a možná by slzy otíral on. Takhle jsem to dělal já. Na poslední rychlostce jsem v obci Čejkovy nechtěně předvedl jízdu po dvou kolech. K převalení na střechu chybělo maličko. Petra situaci opět nekomentovala a jen počkala, až si felicie opět sedne na kola. Pořád říkám, že spolujezdci jsou poloviční blázni. To myslím samozřejmě v dobrém. Já bych po prvním smyku vystupoval. Alespoň jsme pobavili diváky.

Shodou okolností byli u všech našich krizovek osobně přítomni v roli diváků mechanici Martina Lošťáka. Příště je ti naši přikurtují k servisnímu autu, protože nám evidentně nosí smůlu. Když jsem je zahlédl v cíli, obával jsem se pádu z rampy :-). Naštěstí si natáhli trička přes hlavu a tím tam vlastně nebyli. Mrzí nás odstoupení Zdeňka Vrátníčka. Start s Petrem Řihákem plánovali dlouho a určitě si ho užívali. Litujeme také nedojetí Vendy Kopáčka. Dejte mu někdo peníze a přitáhne lidi zpět ke tratím erzet,“ zachovává si nadhled a smysl pro humor rokycanský pilot.

A jak viděla pačejovský podnik Petra. „Pačejov je hodně rychlý. Jirka zachoval chladnou hlavu i po výletu do pole, kde jsme rozbourali reklamní cedule. V poslední rychlostce ještě přidal jízdu po dvou kolech – samozřejmě na mé straně. Jeden z největších adrenalinů jsme však zažili při závěrečné cestě na rampu. Hlemýždím tempem jsme se sunuli po ucpaném městě. Na železničním přejezdu před námi stáli ještě Tonda Matys a Robert Čonka, kteří vzhledem ke zbývajícímu času měli stát už dávno u rampy.

Jirka byl stále v dobrém rozmaru než mu došla oprávněnost mého opakovaného a důrazného popohánění. Velmi neradi jsme se uchýlili k tomu, co sami kritizujeme – porušení rychlosti. Musíme poděkovat řidičům pouštějícím nás na přejezdu a omluvit se těm, které jsme na cestě mezi Sušicí a Horažďovicemi předjížděli. Jeden z nich, ve stříbrné oktávii, vše označil za samozřejmost. Pořadatel by měl příště počítat s tím, že závory nejsou pořád nahoře.“


Krizovka na dvou kolech – autorem je Tomáš Herold, omluvte sníženou kvalitu – natáčeno fotoaparátem

Další soutěží Západočeské posádky bude Příbram. „Na naši premiéru ve dvoudenních soutěžích se těšíme a zároveň se jí bojíme. Příští rok máme v plánu starty s fabií. Znamená to však navýšení rozpočtu a tak momentálně jednáme se sponzory. Snad se nám to podaří zajistit,“ nastiňuje nejbližší i dlouhodobější plány Jirka Sutr.

Komentářů celkem: 5
10. 9. 2008 22:04
0 0
tak z toho ježdění po 2 bych rád viděl video, nemáte to někdo? foto je super smajlík
11. 9. 2008 10:28
0 0
Video je u článku. Nemáte někdo natočený , nebo vyfocený náš výlet mimo trať na RZ 2? Pokud ano a chcete se o něj podělit , kontaktujte mě prosím na jiri.sutr@seznam.cz. Díky
11. 9. 2008 11:44
0 0
Tak zrovna dva nejatraktivnější průjezdy jsem nenatočil a to váš a Čermákův. Ale byl to super výlet mimo trať, teda pro diváky. Hlavně, že tam nebyl hluboký pangejt a nedělali jste kolostřešní kombinaci. smajlík
11. 9. 2008 23:06
0 0
Jiříku, já Ti to řikal, že do toho deš moc smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík ale jen tak dál a tahej za to co to dá..těšim se na tu Fíbí až do toho sednete!!!... !!! GO Jiříku GO !!! smajlíksmajlíksmajlík
11. 9. 2008 23:31
0 0
Ahoj Jiří, zdravím z Varšavy a ještě jednou gratuluju ke zrychlení. smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!