Daniel Porazil - eWRC.cz
8. 1. 2004 00:00 − 2617× − 0

Vladimír Berger do Rakouska nepojede

Druhý muž loňského pořadí Formule 2 a bývalý tovární jezdec Škody Motorsport Vladimír Berger je dalším ze špičky dvoukolek, který vynechává Jänner rally.


Berger s Moravcem se stejně jako většina pilotů vozů A7 představí až v Klatovech.
Foto: Dan Porazil

Druhý muž loňského pořadí Formule 2 a bývalý tovární jezdec Škody Motorsport Vladimír Berger je dalším ze špičky dvoukolek, který vynechává Jänner rally. Mnozí ho přitom díky svým zkušenostem z podniků Mistrovství světa řadili k aspirantům na kvalitní výsledek. „Přihlášku jsme poslali včas a zaplatili startovné“, podotýká pilot a pokračuje „uvítali jsme i vstřícný postoj Michelinu, který nám na začátku jednání nabídl možnost zakoupení speciálního obutí až v místě konání soutěže. Michelin poté sice svoji nabídku zrušil a nutil nás prakticky během dvou hodin obutí objednat, ale hlavním důvodem naší absence je můj zdravotní stav. O svátcích jsem si přivodil bolestivý výron v kotníku. Na tak náročném povrchu nechci nic riskovat, a tak se raději řádně připravíme na tradiční zahájení sezóny na Šumavě“, dodal Vladimír Berger. Samozřejmě mě také zajímal názor na samotné zařazení rakouského podniku do našeho šampionátu. Světe div se, o mnoho se neliší od většiny dotázaných. „Nikdo se nás na nic neptal. FAS nás prodal a bez jednání s námi to není fér. Já osobně mám sníh rád, ale takovéto jednoúčelové rozhodnutí se mi nelíbí.“

Opravdové boje dnes již vlastně neexistující kategorie F2 se začnou odehrávat až v Klatovech. „Asi ano. Vůz máme rozebraný a v současné době bojujeme především s jeho nadváhou, měli jsme cca 150 kg nad limit. Budeme mít také nový motor a převodovku a určitě bychom měli být letos rychlejší. Naším cílem je ve velkém šampionátu společně s Daliborem Moravcem – Saigonem a Škodou Octavia obhajovat stupně vítězů v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou“, zakončil naše povídání Vladimír Berger.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!