19. 9. 2008 11:49 − 2454× − 15

Jak by mohly vypadat týmy v MS 2009?

Sezóna 2008 sice ještě neskončila, ale už teď se rýsují týmy a jezdci pro sezónu další.

Sezóna 2008 sice ještě neskončila, ale už teď se rýsují týmy a jezdci pro sezónu další. Pojďme se podívat, jak by podle současných informací mohlo vypadat jezdecké složení pro příští rok.

Začněme u Citroenů. V továrním týmu se asi nic měnit nebude, a tak i příští rok to vypadá na složení Sebastien Loeb a Daniel Sordo. O vůz C4 WRC je ale i mnoho dalších zájemců. Podle všeho příští rok budou pokračovat i Aava a Rautenbach, kteří by si rozpočet měli zajistit. Vedle toho si chce ale sám Citroen postavit ještě další tým, jakési "béčko". Tam bude skoro jistě Sebastien Ogier, který prokazuje svůj talent a Citroen si ho vytipoval jako Loebova nástupce. Dalším do party by mohl být další francouzský jezdec Nicolas Vouilloz, který se netají touhou po návratu do MS. A zapomínat nesmíme ani na Mikkelsena, který po testech s C4 WRC vážně uvažuje o jeho pořízení. V tomto případě je ale pravděpodobné, že by si ho pořídil do svého týmu a nejel by tak v B týmu Citroenu.

Pak tu máme Fordy. Ani tady se v továrním týmu nečekají změny. Hirvonen letos jede mimořádně spolehlivě a hlavně díky tomu prohání Loeba. Latvala zase ukazuje, že dokáže být možná nejrychlejší, ale ještě k tomu potřebuje ubrat na chybách a zlepšit se na asfaltu. Pak z něj může být budoucí mistr světa a v továrním týmu určitě zůstane. Pokračovat bude asi i Stobart, kde se ale bude o jezdcích spekulovat ještě dlouho. Za jisté můžeme považovat jen to, že pojede dál Matthew Wilson. Velmi pravděpodobné je účinkování Duvala u Stobartu na celou sezónu, na druhou stranu není vůbec jisté, jak to bude s Gigi Gallim. Velmi jasno se zdá být u Munchis, kde pojede dál Villagra, kterého doplní Henning Solberg.

S Fordy ale pojedou i další. Jisté jsou starty holandského týmu VM Motorsport – otec a syn Van Merksteijn. Stále existuje možnost, že s Fordem pojede i Mikkelsen, není ale tajností, že by ho Malcolm Wilson v tom případě rád viděl u Stobartu. Těžko říct, zda se příští rok objeví i někdo další, kdo si letos Ford vyzkoušel – Bettega, Clark nebo Rantanen. A zapomínat nesmíme ani na Al Qassimiho, který patrně pojede ve stejné pozici jako letos, tedy jako ten třetí u továrního týmu.

Celkem jasno je i u Subaru. Sestava Petter Solberg a Chris Atkinson se také těžko změní. Nově bude v MS druhý tým Subaru postavený kolem norské Adapty. Jeden jezdec je jasný – Mads Ostberg. O druhém se stále jedná, dosud se nejvíce mluvilo o Grondalovi, mezi další zájemce se zařadil i Guy Wilks, který svým projektem shání peníze na ostrovech. Momentálně má prý zajištěno půl milionu liber, což je ale jen čtvrtina potřebné částky. Další zájemci se k Subaru nehrnou, přeci jen vůz zaostává za konkurencí. Dlouhodobě má o starty zájem jen Pons, ale u něj je to o penězích, dvakrát se se Subaru sveze ještě letos i Tirrabassi, takže i u něj by se mohlo jednat o dlouhodobější zájem. O vůz WRC stále usiluje i Kris Meeke…

Velkou neznámou je postoj Suzuki k další sezóně. Spekuluje se o tom, že pokud tým do konce roku nedosáhne na lepší umístění, příští rok nepojedou. Na Novém Zélandu dosáhl tým zatím největšího úspěchu, další závody napoví. Pokud budou pokračovat, na sestavě Gardemeister a Andersson se nic měnit asi nebude.

Zkusme si to shrnout.

Citroen – Loeb, Sordo, Ogier, Aava, Rautenbach, Mikkelsen ?, Vouilloz ?
Ford – Hirvonen, Latvala, Duval, Wilson, Solberg H., Villagra, Van Merksteijn sr., Van Merksteijn jr., Al Qassimi, Galli ?
Subaru – Solberg P., Atkinson, Ostberg, Grondal ?, Wilks ?
Suzuki – Gardemeister ?, Andersson ?

K nim se samozřejmě přidají i další soukromníci, jejich starty ale budou spíše jednorázové. Každopádně se zdá, že příští sezóna rozhodně slibuje poměrně početné startovní pole s vozy WRC.

Komentářů celkem: 15
19. 9. 2008 12:16
0 0
Super - čím víc lidí za volantem WRC tím líp - (ať už je to kdokoli) - jen bych si přál, aby to víc jelo těm zlatým hvězdičkám od Subaru.....
19. 9. 2008 12:24
0 0
go citroen go!
19. 9. 2008 12:27
0 0
Foppa: přesně, Peter Solberg je sice osobnost, ale Subaru myslím potřebuje jiné typy jezdců, někoho z IRC bych prubnul
19. 9. 2008 12:54
0 0
Přesně tak...SUBARU !!!!
19. 9. 2008 13:00
0 0
Ford – Grunholm, Hirvonen, Latvala, Duval, Wilson, Solberg H., Villagra, Van Merksteijn sr., Van Merksteijn jr., Al Qassimi, Galli ? Mikkelsen ?
Walach.WRC
19. 9. 2008 15:24
0 0
Libas- to jako třeba koho?
19. 9. 2008 17:11
0 0
Chtěl bych být Al Qassimi žádný tlak abych bodoval žádná starost kde vzít kačky na učast prostě od mojeho taty sestra si vzala pána a ten má dceru která si vzala synka patříc mu pohádkové dědictví a ten koupil forda a jelikož nemá řidičák tak to nabídl Al Qassimu jestli si nechce zařádit jen tak aby se nenudil................No a opravdoví talentíci se mužou rozkrájet ne-li posr......t aby sehnali nějakou tu zlatku aby se ukázalismajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
19. 9. 2008 17:23
0 0
Gigi smajlík
19. 9. 2008 22:44
0 0
trochu k jinému tématu , ale nevíte kdy bi mohla být vyhlášena fotosoutěž z barum ??díky
19. 9. 2008 22:58
0 0
Norri už by to měl mít uzavřené, takže nejpozději příští týden.
20. 9. 2008 22:57
0 0
je mi nesktuocne luto wilksa a meekeho, proste strelci ktori patria do MS a podla mojho nazoru by dokazali rozsirit aboslutnu spicku, ktora by bojovala o vitazstva.
21. 9. 2008 12:18
0 0
GO Rautenbach, GO Wilson, GO Al Qassimi!!!!
21. 9. 2008 13:09
0 0
Líbí se mi, jak tady jste hotový z toho, že jezdí jezdci, co maj kačkysmajlík Vy vůbec nechápete, že díky těm kačkám můžou jezdit i jezdci s talentem. Je mi líto vaší nevědomosti.smajlík
21. 9. 2008 15:35
0 0
Gille že to ještě řešíš? Já už to vzdal smajlík
21. 9. 2008 17:01
0 0
No fakt bída - soutěž jezdců co maj kačky ??
Nezapomínejte na týmy a automobilky co maj kačky.

Na zdraví
smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!