Marek Felt - eWRC.cz
25. 9. 2008 16:48 − 2858× − 6

Brynda v Příbrami vítězně

Posádka DPD Czech Rally Teamu Petr Brynda a Václav Vorel naposledy startovala v rámci Rally Bohemia.

Posádka DPD Czech Rally Teamu Petr Brynda a Václav Vorel naposledy startovala v rámci Rally Bohemia. Od té doby se Petr Brynda věnoval především přípravě závodních vozů a na samotných tratích se neobjevil. Nebyl by to však správný Příbramák, kdyby vynechal vrchol motoristické sezóny, tedy jubilejní třicátý ročník Fuchs Oil Rally Příbram.

Domácí posádka vstoupila do soutěže skvěle. S přehledem zvítězila v úvodním měřeném úseku a usadila se na čele třídy A5. Bryndovi s Vorlem se dařilo i ve skupině A, kde drželi krok se soupeři, kteří disponují silnější technikou. „Beruška“ nezapomínal ani na diváky, kteří se tak mohli těšit na všechny jeho průjezdy, kdy Škoda Fabia 1400 létala dveřmi napřed v každé ostřejší zatáčce. „V letošní sezóně jsme startovali dá se říci sporadicky. Po technické závadě na Bohemce jsme se již ani nesnažili na získání titulu ve třídě A5. Na domácích tratích jsme se však chtěli představit v co nejlepším světle. Chtěli jsme jet nejen pro diváky, ale i na čas. Obě věci nejdou příliš skloubit, a tak postupně vítězili diváci,“ řekl s úsměvem v závěrečné servisní zóně Petr Brynda.

Vraťme se však k průběhu závodu. Posádka DPD Czech Rally Teamu si během první etapy vypracovala více než osmačtyřicetisekundový náskok před Šaškem. Výborně si sedmadvacetiletý jezdec vedl i ve skupině A, kde figuroval na devátém místě, jen s minimální ztrátou na osmého Jana Vaňáče (Renault Clio R3) a sedmého Jana Černého (Peugeot 206 RC). „Hrozně se mi líbí souboje s Honzou Vaňáčem a Honzou Černým. Oba skvěle znám, navíc Honzovi Vaňáčovi servisujeme závodní vůz, a tak naše souboje mají ohromný náboj. Jdeme po sobě každým metrem a zatím jsme to všichni tři ustáli. Snažím se nezapomínat na diváky a všude, kde to jen trošku jde, tak jim předvést nějaký ten smyk,“ hodnotil první etapu Beruška.

Petr Brynda s Václavem Vorlem pokračovali v úspěšném tažení Příbramskou rallye i ve druhé etapě. Po odstoupení Vaňáče a Černého navíc Brynda zvolil ještě atraktivnější jízdu, a tak se vyplatilo počkat u tratě na startovní číslo 52. Navíc dvojice se držela v popředí i ve skupině A, čímž na 120% plnila předstartovní plán. Důkazem je zisk šestého místa ve skupině A, když před příbramským jezdec figurují již pouze čtveřice vozů třídy S1600 a jeden vůz třídy R3, za jehož volantem byl Josef Sedláček. „Byl to super závod. Jsem rád, že jsem se mohl zase po delší odmlce svézt. Zároveň se nám podařilo bavit nejen domácí fanoušky, získat prvenství ve třídě, ale i získat nějaký ten bodík do skupiny A. Výsledek našeho týmu podtrhli druhým místem Jirka Sutr s Petrou Veselou, čímž jím tímto gratulujeme.“

Dvojice Petr Brynda a Václav Vorel skončila v hodnocení Mediasport MMČR v rally ve třídě A5 na druhém místě a zopakovala loňský zisk titulu vicemistra. Ve skupině A patří Bryndovi a jeho Škodě Fabia 1400 jedenácté místo celkově. „Jsem rád, že to nakonec takto dopadlo. Absolvovali jsme omezený počet závodů, a tak zisk titulu vicemistra je velmi dobrým výsledkem. Chtěl bych poděkovat všem našim partnerům, bez kterých bychom nemohli startovat. Dále děkujeme s Vaškem celému týmu mechaniků Montcaru Autosport a nesmíme zapomenout ani na vynikající fanoušky, kteří nás vždy podporovali a hnali vpřed. Poděkování si zaslouží i všichni další členové našeho týmu. Děkujeme! Zároveň musím ještě já poděkovat Vaškovi Vorlovi, který to se mnou ještě vydržel a pevně věřím, že vydrží i nadále, pokud budeme dál závodit,“ shrnul na závěr Petr Brynda.

Komentářů celkem: 6
25. 9. 2008 17:29
0 0
už z fotek je vidět krááásné průjezdy.. paráda... jen tak dál smajlík !
25. 9. 2008 19:55
0 0
Nejlepší průjezdy!!! Absolutněsmajlík
26. 9. 2008 09:45
0 0
Doufam ze kluci prijedou pobavit na Prazsky rallysprint. Loni tam odváděli prakticky nejlepší show. smajlík
26. 9. 2008 09:53
0 0
V Praze budou a zábava chybět určitě nebude smajlík
MPI
26. 9. 2008 18:01
0 0
Pánové díky za supr sportovní zážitek, vaše průjezdy patřily k tomu nejlepšímu co se dalo na Příbramce vidětsmajlík
26. 9. 2008 18:03
0 0
Jejich závodění má obrovský náboj souboje a snažení,což naše závody ohromně okoření.Už s felicií to byl pekelný mazec a nyní je to bez komentáře.Doufám,že ještě nějakou tu dobu na závodní scéně pobudete ať to má ten správný náboj a držím palce do dalších sezon smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!