8. 1. 2004 00:00 − 2569× − 0

Honza a Filip z Rakouska – 6

Dnes pokračujeme šestým dílem v seriálu telefonických informací z rakouského Freistadtu od členů posádky Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Atmosféra Jänner Rallye na oba členy posádky

Dnes pokračujeme šestým dílem v seriálu telefonických informací z rakouského Freistadtu od členů posádky Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Atmosféra Jänner Rallye na oba členy posádky Škoda Matador teamu již dýchla naplno, protože dnes byly na pořadu shakedown, administrativní a technická přejímka.


Foto: Petr Frýba

Filipe, začněme již tradiční otázkou, jaké počasí bylo dnes?
„Dnes bylo ve Freistadtu jasno, svítilo sluníčko a nepřibyl žádný nový sníh. Naopak vlivem projíždějících aut se již na některých místech sníh vytrácí a začíná vykukovat asfalt. Je to velká škoda. My s Honzou si přejeme, aby napadl nový sníh a začala se snižovat teplota. Jinak počasí zkazí radost ze soutěže nám i fanouškům.
Dnes jsme si ještě seznamovacím tempem naposledy vyzkoušeli úseky RZ1 (Pregarten), RZ2 (Pierbach-Schönau-Mötlas) a RZ3 (Königswiesen-Unterweissenbach), kterými soutěž v pátek začíná. Hlavní náplní dnešního dne však byla administrativní a technická přejímka. Obě jsme bez potíží zvládli. Administrativní ani technické přejímky se nezúčastnili posádky TSV. Na Jänner Rallye tedy neuvidíme Tomáše Vojtěcha ani Štěpána Vojtěcha. Je to určitě škoda, protože tím částečně utrpí kvalita startovního pole.


Foto: Petr Frýba

Také jsme si vyzkoušeli oficiální shakedown. Nešlo nám ani o dosažený čas ani o ladění nastavení vozu. Chtěli jsme si pouze po včerejším testu na sněhu vyzkoušet, jak se vůz bude chovat na mokrém asfaltu. Shakedown vedl na úseku, který je zařazen do rychlostního testu Freistadt – Lasberg-St. Oswald, který by se v sobotu měl jet jako RZ11 a RZ14. Tento test rozhodně fanouškům nedoporučujeme, protože je jednoznačně nejméně atraktivní. Navíc jsme obdrželi informaci, že sportovní komisaři budou jednat o tom, že by tyto rychlostní zkoušky mohly být zrušeny! Samozřejmě tuto informaci budeme pečlivě sledovat a přineseme ji v dalších vstupech přímo ze servisních zón během soutěže. Závěrem jedno doporučení pro fanoušky. Rozhodně se během soutěže vyhněte samotnému Freistadtu. Již dnes bylo město jedna velká dopravní zácpa. Klidně by se mohlo stát, že byste celou soutěž prožili ve svém autě daleko od rychlostních zkoušek.“


Foto: Petr Frýba

Děkuji za aktuální informace posádce Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Další aktuální informace bychom měli získat v pátek ráno před samotným startem soutěže.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!