Katalánsko předposlední letošní soutěží pro Munchis

Ve Španělsku pojede za tým opět Henning Solberg, který absolvoval speciální asfaltovou přípravu.

Po delší přestávce je na řadě další podnik mistrovství světa v rally. Pro tým Munchis je Rally Catalunya předposledním z deseti podniků, ke kterým se tým začátkem sezóny přihlásil. Cíl je jasný: opět získat body a vzdálit se tak v hodnocení týmů pronásledovateli Suzuki. Za argentinský tým pojede opět Henning Solberg a Nor se na tuto asfaltovou soutěž speciálně připravoval – na motokárách.

"Již se do Španělska těším, protože jsem hodně pracoval na mém stylu pro asfalt," řekl Solberg, který v srpnu v Německu získal své vůbec první asfaltové body. "Ok, tento povrch ještě stále nepatří k mým silným stránkám, ale po Německé rally věřím, že ve Španělsku získáme další body. Doma v Norsku jsem strávil hodně času ve vlastní motokáře na motokárové trati. Mám nyní lepší cit pro tento povrch. Soutěž začnu s potřebnou opatrností a doufám, že potom budu schopen zrychlit. Výsledek mezi prvními osmi by byl perfektní."

Pro stálého jezdce Munchis Federica Villagru bude Španělsko teprve druhou asfaltovou soutěží ve voze WRC. První soutěž na tomto povrchu absolvoval před rokem právě ve Španělsku. I z tohoto důvodu Argentinec absolvoval tento týden asfaltový test. Během přestávky v MS Villagra doma absolvoval soutěž místního mistrovství, kterou vyhrál a zvýšil tak svůj náskok v čele argentinského mistrovství.

"V Argentině jsem jezdil skoro každý týden, ale skoro vůbec na asfaltu, tedy až na minulý týden ve voze skupiny N," vysvětluje Villagra. "To, že jsem zde jel již minulý rok, mi pomůže. Budu se snažit jet od začátku rychle a pak se uvidí. Mým cílem je dojet mezi nejrychlejšími osmi. Momentálně bojujeme se Suzuki o páté místo v mistrovství a myslím, že máme dobré šance náš náskok na ně ještě navýšit."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!