10. 10. 2008 17:13 − 2617× − 3

Martin Bujáček cíl nespatřil

Nadějný uherskobrodský pilot Martin Bujáček se již podruhé v kariéře postavil na start Rally Jeseníky.

Nadějný uherskobrodský pilot Martin Bujáček se v sobotu 4. října již podruhé v kariéře postavil na start Rally Jeseníky. S obvyklým spolujezdcem Štěpánem Palivcem chtěl využít loňských zkušeností s tratí a předvést se v dobrém světle. Téměř celý páteční trénink panovalo deštivé počasí, takže všem účastníkům soutěže bylo jasné, že podmínky na trati budou velmi náročné. V sobotu již tolik nepršelo, přesto bylo hodně mokro a na trati bylo velké množství vytahaného bláta.

„Před startem jsme udělali se Štěpánem nějaké změny v rozpise, a tak jsme byli zvědaví, jak to bude fungovat. Navíc jsem chtěl při závodě poprvé začít používat i brždění levou nohou, takže novinek bylo opravdu dost,“ vyjádřil se před startem Martin.

Závod začal pro posádku Bujáček – Palivec bez problémů, Martin se snažil jet klidným tempem. Inovovaný rozpis napoprvé také seděl velmi dobře. Po první sekci byla posádka absolutně na dvanáctém místě a jako čtvrtá mezi juniory.

V další sekci se Martin rozhodl trochu přidat a výsledkem byly rychlejší časy i posun výsledkovou listinou směrem vzhůru. Po šesté rychlostní zkoušce okupovali Martin se Štěpánem osmou příčku absolutně a stále čtvrtou mezi juniory.

Bohužel na předposlední RZ 8 asi dva kilometry po startu posádku postihla stejná porucha převodovky jako v Pačejově. Tady se ale Martinovi nepovedlo dopravit svého Lancera sedmé evoluce až do cíle, a proto byl nucen odstoupit.

Je škoda, že nás vyřadila opět ta stejná věc, s níž byly problémy i minule, ale to se někdy stane. Další závod už to bude snad OK a dojedeme bez problému do cíle. vyjádřil se Martin ke smůle, která ovšem k rally patří.

„Naším dalším startem by měl být sprint ve Vsetíně. Poslední roky tam byl vždy sníh, tak se necháme překvapit, jak to bude letos. Určitě se bude jednat o velmi těžký závod. Máme to kousek od domova, takže se moc těším,“ řekl Martin k další soutěži, na které se představí.

Komentářů celkem: 3
10. 10. 2008 17:491
0 0
Liboa: 4. srpna????????
10. 10. 2008 17:552
0 0
jáj... fixed smajlík
16. 10. 2008 17:363
0 0
Martine, škoda, snad se povede nějaký hezký výsledek ve Vsetíně. Budu na dálku držet palce smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!