Sebastien Ogier s C4 WRC už ve Walesu

Podle všeho se letošní vítěz JWRC sveze s vozem C4 WRC už letos.

Podle všeho se letošní vítěz JWRC sveze s vozem C4 WRC už letos. Tým Citroen se v něm vidí a skoro jistě ho posadí příští rok do B týmu. Vzhledem k jeho malým zkušenostem s vozy WRC a k nulové účasti ve Walesu si vůz odzkouší ještě letos.

Ogier letos vtrhnul do MS jako blesk a s podporou francouzské federace FFSA vyhrál rovnou juniorský titul. Na naprosté většině soutěží jel přitom poprvé. Dokázal tak, že je to opravdový talent a možný, o 9 let mladší nástupce Loeba.

Není proto divu, že dohled nad ním převezme samotný Citroen. Ačkoliv už dnes je prakticky jisté, že ve Walesu s C4 WRC pojede, oficiálně to ještě není. "Zeptejte se mých nadřízených," odpovídá Ogier na dotazy ohledně startu ve Walesu. "Možná tam pojedu, ale ještě to není jisté. Hlavně ale nevím, s čím tam pojedu. Ale už vzhledem k budoucnosti by bylo dobré, kdybych do vozu WRC usedl co nejdříve."

I sám šéf týmu Citroen Olivier Quesnel potvrdil, že Ogier je jejich vycházející hvězda. "Napřed jsme chtěli, aby v klidu vyhrál juniorský titul. To se mu povedlo, takže teď můžeme přemýšlet, co s ním dál. Rozhodnutí padne asi do konce týdne. Jsme ale moc rádi, že ho máme v Citroenu, protože je strašně těžké najít někoho tak dobrého, jako je on. Chceme z něj mít hvězdu."

Komentářů celkem: 26
15. 10. 2008 19:3321
0 0
Marťas by Ogiera porazli ,kdyby nebylo té smůlysmajlíksmajlík
JVK
15. 10. 2008 21:2322
0 0
Martin měl smůlu, ale i ledacos pohnojil. Každopádně, zase zrychlil, nabral zkušenosti a pokladnu asi jen tak suchou mít nebude. Ideální kombinace.

Ogier je talent. Je to talent z Francie. Víc netřeba dodávat. Možná slovo velkej (talent).smajlík
16. 10. 2008 08:2823
0 0
Jediná Martinova smůla je, že nežere žáby. Kdyby podpora FASu byla taková, jakou dostává Ogier od FFSA a měl stejné auto, vypadalo by všechno jinak. Stejně tak, kdyby Škoda peníze z hokeje a cyklistiky nacpala do WRC, tak je všechno jinak. Víc jak půlka smůly je nedostatek peněz a z toho nedostatečná příprava auta a nevyježděnost.
16. 10. 2008 13:5824
0 0
Myslim, ze Prst celkem jasne rek, ze ma nejposlednejsi smajlík specifikaci C2 a po jednom z testu se vyjadril, ze lip uz to auto proste nepojede. Nerikam, ze je spatnej, ale Ogier vyhral hned v prvni ostry sezone (kde se tohle vidi?) a napr. od Meekeho v Nemecku nebo Wilkse ve Finsku dostavali Prst i Ogier nehorazne naklepano. Ikdyz ve Finsku meli rozdilnou techniku, tezko rict, co by, kdyby, a jestli Civic neni co do obtiznosti nastaveni neco jako Fobie WRC.
sua
16. 10. 2008 14:4625
0 0
to Kenny_pce: No kdyz si presctes tuhle tiskovku http://www.rally-mania.cz/index.php?vypisVse=detail&startpos=0&id=6008 , tak tam mluvi o tom, ze by stare auto prodali a koupili by posledni specifikaci, takze asi posledni nema a nemel... Navic Prst vyhral uz v roce 2006, tzn byl mladsi, i kdyz ve svete mel uz neco malo odjeto... A letos mel Martin fakt smulu a jiny souper pro ne nebyl... Drive byla konkurence vetsi. Takze se to tezko srovnava. Jsou jen same kdyby... Proste letos mel Ogier lepsi vysledky a je zabozrout. Martin mel hlavne smulu.
20. 10. 2008 12:2326
0 0
skoda martase,ten by toho podle me ve walesu dokazal vic,jinak mu to ale taky preju. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!