19. 10. 2008 18:02 − 2422× − 2

3-Städte: Eddyho poslední soutěží?

Dlouhé čtyři měsíce od posledního vystoupení na domácí Eurostroj rally v Tišnově čeká na Eddyho Schlagera čtvrtý letošní start.

Dlouhé čtyři měsíce od posledního vystoupení na domácí Eurostroj rally v Tišnově čeká na čerstvě padesátiletého Eddyho Schlagera čtvrtý letošní start. Vilémovický jezdec má ve svém kalendáři dlouho tučně zatržen termín slavné německé 3-Städte Rally, jež se v Bavorsku uskuteční již o nadcházejícím víkendu.


Foto: Dalibor Benych

Pro Eddyho bude mít start na německé půdě zvláštní příchuť. Jednak se poprvé posadí vedle zkušeného německého spolujezdce Freda Winklhofera a zároveň by se mělo jednat o jeho vůbec poslední závod v bohaté soutěžní kariéře. Nabízí se tedy otázka: Proč zrovna Drei-Städte a proč Fred Winklhofer? „3-Städte Rallye mám v srdci už od roku 1988, kdy jsem na ní startoval poprvé. Moc se mi tam tehdy líbilo a dokonce jsem se svým volkswagenem vyhrál slavnou diváckou super speciálku na ploché dráze v Plattlingu. Navíc se mi na této soutěži poštěstilo poznat skvělé lidi a našel jsem tu přátele. I to bylo důvodem mého návratu v loňském roce. Třebaže se toho za uplynulých dvacet let hodně změnilo, prostředí 3-Städte Rallye je nadále krásné, rychlostní zkoušky jsou selektivní, speciálně 25 km dlouhá okruhová vložka je velmi náročná a zajímavá. Těším se i na řadu soupeřů, se kterými se na soutěžích v Česku či Rakousku nepotkávám,“ vysvětluje Eddy. „Co se týče mé spolupráce s Fredem, už dlouhá léta si říkáme, že se spolu jednou svezeme, ale až teď je k tomu konečně vhodná příležitost. Naším soutěžním náčiním bude můj starý dobrý Lancer sedmé evoluce, patřící do třídy A8,“ informuje jihomoravský pilot.


Foto: Jiří Dokulil

Oba dva ostřílení matadoři se na trati bavorské soutěže budou chtít především pěkně svézt a co nejlépe si náročný závod užít. To ale rozhodně neznamená, že nepojedou rychle. „Přihlášeno je hodně vynikajících jezdců a není pochyb o tom, že soupeři budou hodně silní. My bychom rádi dojeli do cíle a pokud vše půjde dobře, myslím, že máme reálnou naději na umístění v první desítce,“ dodává pilot stáje Eurostroj Rallye Team, který se na trať vydá se startovním číslem 6.


Foto: Jiří Dokulil

Na účastníky bavorské 3-Städte Rallye čeká v sobotu 25. října deset rychlostních zkoušek, které dohromady měří 127 km. Mezi 96 přihlášenými posádkami najdeme kromě účastníků Mitropa Rallye Cupu (z našich Tošovský, Mikulenka a Jirátko) či německé série i řadu zajímavých zahraničních dvojic. S vozem MG Rover Super 2000 se představí špičkový britský pilot Mark Higins, vítaným zpestřením z naší země by měl být letošní hrdina „velkého“ seriálu skupiny A Jan Šlehofer, tradičně startující s Fiatem Punto S1600 týmu Roto Plzeň. Vítěz 3-Städte Rallye najede na cílovou rampu v Haslinger Hof v 17:10 hodin.

Komentářů celkem: 2
19. 10. 2008 19:091
0 0
ne Eddy ty seš mach a strašne bys mi v rally chyběl neodcházejsmajlíksmajlík
19. 10. 2008 21:012
0 0
Eddy budeš nám moooc chybětsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!