„Brambora“ ze Slovinska

Poslední příležitostí alespoň trochu si spravit letošní bilanci byla pro jezdce Vladimíra Barvíka slovinská soutěž Rally Postojnska jama.

Poslední příležitostí alespoň trochu si spravit letošní bilanci byla pro jezdce Vladimíra Barvíka slovinská soutěž Rally Postojnska jama, která ze započítávala do zónového Mistrovství Evropy. Byl to již letos druhý start Anvel racing teamu ve Slovinsku. Po boku Barvíka se objevil, tak jako na Slovensku, Pavel Gabrhelík.


Foto: Uroš Modlic

„Myslím, že slovinská špička je velmi kvalitní jak jezdecky, tak technikou. Když se k tomu přidá Herman Gassner, bylo zaděláno na opravdu pěkné závody,“ řekl na úvod jezdec. Závod v pátek odstartovala krátká speciálka přímo ve městě Postojnska jama, opravdu závodit se ale začalo až v sobotu. Na posádky v sobotu čekalo celkem devět testů na třech úsecích. Po první sobotní sekci figurovali reprezentanti Czech National teamu na čtvrté pozici i přes nepříliš povedenou třetí RZ. Ve druhé sekci přišel defekt pravé zadní pneumatiky, který zapříčinil propad na sedmou pozici. První etapu posádka ukončila na pátém místě.


Foto: Uroš Modlic

Nedělní etapa již obsahovala pouze čtyři testy a závěrečnou speciálku. Hned na prvním testu se posunul Vladimír Barvík na čtvrtou pozici a už to moc nevypadalo, že by se dal výsledek ještě vylepšit. Ale rychlé stahování ztráty až na necelé čtyři sekundy před speciálkou dávalo ještě naději na získání bronzové pozice. Poslední test Vladimír s Pavlem vyhráli, ale jejich soupeř v boji o bronz Klemčič zajel stejný čas a tím pádem se nekonal posun vzhůru. I tak je čtvrtá pozice úspěchem.


Foto: Uroš Modlic

„V podstatě jediný větší problém za celý závod byl defekt pravého zadního kola. Asi po 6 km RZ nám nečekaně ustřelil zadek, bohužel to byl první příznak ucházející pneu, nikoli mého nasazení. 2 km trvalo, než se defekt projevil naplno. Myslím, že jsme se vcelku správně rozhodli a zbývajících 7 km dojeli na tom, co z kola zbylo. Moc zkušeností s defektama nemám, ale mám pocit, že štěstím pro nás byla docela pomalá trať. I když to byl boj v ostrých zatáčkách, přeci jen to bylo asi lepší, než někde letět bez kola 180. Ztráta tudíž nebyla tak velká a dávala nám šanci do dalšího průběhu závodu se někam posunout. Teď po závodech si každý dokáže říct tam a tam jsem ty čtyři vteřiny na 3. místo nechal, ale jsme rádi za cíl i za 4. místo. Jinak nám vyšlo nádherné letní počasí a v kombinaci s neuvěřitelně krásnou a náročnou tratí to byl letos jeden z nejlepších závodů.“

http://www.anvel.cz/galerie/video?video=74 – Odkaz na onboard s jízdou na defektu pravého zadního kola.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!