Setkání mistrů v Sosnové už 8. listopadu

Pořadatelé Autodromu Sosnová zvou všechny příznivce rychlých kol na sobotu 8. listopadu na tradiční Global Assistance Setkání mistrů.

Sezona mistrovských automobilových závodů již skončila, a tak jsou poslední dva měsíce roku ve znamení různých volných podniků nebo setkání. Pořadatelé Autodromu Sosnová zvou všechny příznivce rychlých kol na sobotu 8. listopadu na tradiční Global Assistance Setkání mistrů. V něm se opět představí nejlepší jezdci z rallye, rallycrossu a autocrossu.

V těchto dnech probíhají poslední přípravy a jednání s mnoha jezdci, z nichž někteří účast již přislíbili, jiní zatím váhají. Domluvená je účast mistra republiky Romana Kresty a jeho největšího rivala Václava Pecha, které bude chtít pozlobit mimo jiné i Pavel Valoušek, jenž dokáže svojí atraktivní jízdou v chladném počasí diváky vždy pěkně rozehřát. Všichni pojedou s vozy Mitsubishi Lancer Evo IX, stejně jako třeba Jaroslav Orsák, Jan Votava, Martin Semerád nebo Vladimír Barvík. Z kategorie A6 přislíbili zatím účast Jan Šlehofer (Fiat Punto S1600) nebo Antonín Tlusťák (Citroën C2).

Rallye historických vozidel zastupují tři nejrychlejší jezdci – Lubomír Tenkl (BMW M3), Zdeněk Tichý nebo Ctirad Hájek (oba Opel Kadett) a vyloučen není start ani Emila Trinera.

Na autodromu v Sosnové jsou jako doma rallycrossoví jezdci, kde bude velká pozornost upřena na tři nejrychlejší jezdce evropského šampionátu divize 2, to znamená dvojnásobného mistra Evropy Tomáše Kotka (Honda Civic Type-R) dvojnásobného vicemistra a mistra Evropy 2006 Romana Častorala (Opel Astra) a našeho nejmladšího jezdce a bronzového Ondřeje Smetanu (Honda Civic Type-R). Na startu se samozřejmě objeví Pavel Koutný, a o účast na Setkání mistrů projevil zájem také rakouský jezdec a novopečený mistr České republiky Peter Ramler (Seat Leon T16 4x4).

Atraktivní podívanou nabídnou každoročně autokrosaři, především pak Petr Bartoš (Ford Cosworth), Jaroslav Hošek (Audi A8), Roman Keřka (Tatra), ale také jezdci divize do 1600, a šanci dostanou i nejmladší z kategorie Junior Buggy.

Tím však výčet jezdců nekončí, jak jsme již naznačili stále probíhají jednání s dalšími předními jezdci, o jejichž výsledcích vás budeme informovat.

Rozjížďky začínají v sobotu 8. listopadu v půl desáté dopoledne, start finálových jízd je plánován na 13.30 hodin a pořadatelé slibují dostatek kvalitního občerstvení včetně teplých nápojů.

Komentářů celkem: 6
21. 10. 2008 10:38
0 0
Mě ještě nevolali smajlík
21. 10. 2008 11:21
0 0
to Speeder: Proč by ti měli volat,vždyť se v článku píše,že pořadatelé slibují dostatek jídla a teplého pití smajlíksmajlík
22. 10. 2008 08:29
0 0
Tak to vypadá, že letos tam Honza Kopecký nepojede...Škoda... Snad mi do tohoto termínu nic nevleze a podívám se tam... smajlík
22. 10. 2008 12:55
0 0
Ahoj nevíte je tam něco k vidění už v pátek?smajlík
22. 10. 2008 14:08
0 0
to Speeder: Tak se přihlaš na http://www.rallymania.cz -1.listopadu se tam pojedou amatérské závody v rally - taky takový setkání mistrůsmajlíksmajlíksmajlík
MPI
22. 10. 2008 17:41
0 0
cannavaro: hele ty mistřesmajlík a nechceš mě jedno kolo svézt, ať nemam video jen zvenku?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!