Marcel Svačina na Vsetín se změnami

Holešovský jezdec patří mezi ty, kteří si mohou v případě dobrého výsledku stále dělat naději na vítězství v K4 Poháru.
Již doslova za pár hodin se postaví na start předposledního podniku premiérové sezóny v K4 Poháru Marcel Svačina. Holešovský jezdec patří mezi ty, kteří si mohou v případě dobrého výsledku stále dělat naději na vítězství v seriálu.

Již na předchozí soutěži, kterou byla AZ pneu Rally Jeseníky mohl Marcel udělat velký krok k pohárovému triumfu, posádce kterou v okolí Šternberka tvořili spolu s Markem Omelkou však štěstí nepřálo a Marcel bude muset zabojovat na Vsetínsku.

„Po Prachatickém vítězství v rámci K4 Poháru jsme se dostali do čela průběžného pořadí, které jsme chtěli udržet i po Rally Jeseníky. Vše se pro nás vyvíjelo velmi dobře včetně počasí, které nám vyhovovalo,“ vrací se k předchozímu podniku Marcel Svačina. „Byl to vyrovnaný boj s Martinem Hudcem až do RZ6, na ní nám ale auto najednou začalo ve vyšších rychlostech velmi vibrovat a to nás donutilo zvolnit. Po RZ6 jsme ale stále drželi 2.místo v Poháru a 24. absolutně. Na posledních třech testech jsme se chtěli pokusit ještě zaútočit, ovšem krátce po startu RZ7 se úplně vysypalo ložisko v kole a bylo po nadějích.“ Marcel s Markem tak ze Šternberka odjížděli zklamaní nejen z nedojeté soutěže, ale také z faktu, že přišli o vedení v K4 poháru.

Ve třech týdnech, které dělily šternberskou a vsetínskou soutěž se Felicia Kit Car podrobila nutným repasím, ale těsně před startem závěrečného podniku se na stole Marcela Svačiny objevila možnost zapůjčení speciálu Suzuki Ignis S 1600 z dílen K.I.T. Racing CS.

„Bezesporu start s vozem S1600 je pro nás velmi zajímavou možností a to nejen po stránce samotné jízdy, ale také s přihlédnutím k faktu, že S1600 nám může výrazně pomoci v boji o zisk pohárového vítězství,“ komentuje start s novou technikou jezdec a pokračuje v představování dalších změn. „Bude to pro mě nová zkušenost a doufám,že se mi podaří se s tímto vozem rychle seznámit. Před startem jsme ještě ve čtvrtek krátce testovali a mé pocity jsou jen pozitivní. Nové nebude jen auto ale i spolujezdec. Protože Marek Omelka startuje s Tibim Cserhalmim, domluvili jsme se na spolupráci s Richardem Nesvadbou, který má letité zkušenosti a pevně věřím,že mi pomůže k dobrému výsledku."

Jedinou výraznější komplikací před startem Wurth Partr Rally Vsetín tak zůstává zdravotní stav jezdce, kterého v úterý postihla viroza a stále je ještě na antibiotikách. Přesto jej však neopouští optimismus a věří, že se do startu dá zdravotně do pořádku.

„Na Vsetíně mě čeká hodně novinek a tak doufám, že nám diváci vytvoří skvělou atmosféru a pomohou nám tím podat kvalitní výkon. Rád bych za možnost startu s technikou S1600 poděkoval naším partnerům, kteří nám jej pomohli uskutečnit. Jsou jimi DoorTech s.r.o. dále Vrtal s.r.o. a v neposlední řadě Tip-auto s.r.o.“ uzavírá Marcel Svačina.

Komentářů celkem: 5
24. 10. 2008 10:211
0 0
Fandit budem! smajlík
24. 10. 2008 11:032
0 0
Parada!! Drzim palce smajlík
24. 10. 2008 12:083
0 0
Go Marcel!!! To dáš!! smajlíksmajlík
24. 10. 2008 18:154
0 0
At se daří,budem ti tam fandit.
JVK
24. 10. 2008 19:165
0 0
Máááárcel Svačina! Tak vítej "zpět" v S1600ce.-)smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!