9. 1. 2004 00:00 − 2422× − 0

Honza a Filip z Rakouska – 8

V průběhu RZ5 začala stávkovat převodovka Fabie WRC a Honza dokončil RZ na 7.místě se ztrátou 25 sekund. Na RZ6 je 6.dosažený čas vynikající vzhledem k obrovským problémům s převodovkou. V průběžném p

Pokračujeme osmým dílem v seriálu telefonických informací z rakouského Freistadtu od členů posádky Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Ze servisní zóny odjížděla Fabia WRC na start 4.RZ bez jakýchkoliv problémů. Po čtvrté rychlostní zkoušce se posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek propracovala na průběžné třetí místo za Baumschlagera a Kuzaje. Stále je v jednání přidělení náhradního času pro posádku Škoda Matador teamu kvůli ztrátě na RZ2, kdy posádka musela zpomalit vzhledem k vyvěšení žlutých vlajek po komplikacích Hermanna Gassnera.


Foto: Petr Frýba – RZ 5

V průběhu RZ5 začala stávkovat převodovka Fabie WRC a Honza dokončil RZ na 7.místě se ztrátou 25 sekund. Na RZ6 je 6.dosažený čas vynikající vzhledem k obrovským problémům s převodovkou. V průběžném pořadí po RZ6 patří posádce Jan Kopecký-Filip Schovánek stále 3.místo se ztrátou 10,5 sekundy na druhého Poláka Kuzaje.

Komentář k RZ4, RZ5 a RZ6 od spolujezdce Filipa Schovánka.
"Počasí je stále stejné. Je zataženo a ve Freistadtu nesněží. Ve vyšších polohách ovšem sníh padá. Úseky rychlostních zkoušek jsou kluzké. Místy je velmi kluzký led a je třeba být neustále obezřetný, aby nedošlo k fatální chybě.
Na RZ4 jsme neměli žádné technické problémy. Snažili jsme se o dobrý čas, ale dosáhli jsme až 7.času. Nevíme, kde na nás mohli soupeři získat drahocenné sekundy. Před startem RZ4 začalo na tomto úseku pršet, a tak bylo trať pokryta ledem. Proto většina jezdců zajela horší čas než v prvním průjezdu.
Dva kilometry po startu RZ5 začaly potíže s převodovkou. Okamžitě přestal fungovat 4. a 5.rychlostní stupeň. Šestka také nefungovala normálně, ale přesto se ji Honzovi podařilo někdy zařadit.
Celou RZ6 jsme jeli s problematickou převodovkou. Tato rychlostní zkouška je dlouhá a rychlá. Proto jsme očekávali vzhledem k problémům s řazením velkou časovou ztrátu. Honza ovšem podal vynikající výkon a 6.čas je skvělý. Ztráta 17 sekund na devatenácti kilometrech je vzhledem k technickým problémům přijatelná.
V servisu nyní budou mechanici měnit převodovku. Měli by to stihnout ve stanovených 20-ti minutách, takže bychom snad neměli dostat žádnou penalizaci. Řeší se dvě varianty. Buď se opět dá převodovka s řazením na volantu nebo se tentokrát zvolí manuální řazení a volant se vymění za volant bez věnce pro řazení. Rovněž nasadíme již světelnou rampu. Nepojedeme s přídavnými světlomety v nárazníku takzvanými škarpovkami, protože bychom je zcela určitě zničili."


Foto: Dan Porazil – RZ 5

Děkuji za aktuální informace posádce Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!