Ondřej Plšek - eWRC.cz
29. 10. 2008 11:49 − 2424× − 0

Japonsko poslední letošní soutěží pro Munchis

Za tým Munchis, pro který bude Japonsko poslední letošní soutěží, pojede jako dvojka opět Henning Solberg.

Poslední letošní soutěží pro tým Munchis bude Japonská rally, jedničku týmu Federica Villagru opět doplní Henning Solberg. Munchis je momentálně na pátém místě v hodnocení značek, jeden bod před Suzuki. Protože ale Suzuki absolvuje ještě závěrečnou Wales Rally GB, tak chce Munchis v Japonsku získat hodně bodů a udržet se před japonským týmem i po poslední soutěži.

Pro Federica Villagru to bude již třetí start v Japonsku. V roce 2005 zde havaroval, ale minulý rok dojel sedmý a zaznamenal tak do té doby nejlepší výsledek své kariéry. "Bude to zajímavá soutěž," říká argentinský jezdec. "Mám radši více kratších rychlostních zkoušek než méně dlouhých, takže počet 29 rychlostních zkoušek by mi mohl vyhovovat. Je to nová soutěž úplně pro všechny, takže to bude mnohem vyrovnanější, ale nevím co mám očekávat, protože o tomto regionu vůbec nic nevím. Do Japonska se těším, je to úplně jiná kultura a lidé jsou zde do rally blázni. Po Španělsku jsem jezdil v Argentině na šotolině, takže bych měl jet rychle již od začátku."

Henning Solberg startoval v Japonsku minulý rok poprvé a navzdory nedostatku zkušeností s touto soutěží dojel na třetím místě. Vyrovnal tak své nejlepší umístění v mistrovství světa a potřetí v kariéře se postavil na stupně vítězů. Munchis tak doufá, že se Solberg na nezpevněném povrchu bude cítit dobře a poprvé ve dvouleté historii týmu doveze vůz týmu na stupně vítězů. "Minulý rok jsem byl v Japonsku na stupních vítězů a letos bych toto umístění moc rád zopakoval," řekl starší bratr Pettera Solberga. "Rychlostní zkoušky okolo Obohira mi vyhovovaly a doufám, že zkoušky v okolí Sappora budou velmi podobné. Na šotolině jsem jel naposledy na Novém Zélandu a to jsem vyhrál sedm rychlostních zkoušek…. to bylo více než Sebastien a on tu soutěž vyhrál! Doufám, že nastavení z Nového Zélandu bude fungovat i v Japonsku – pak bysme mohli útočit na stupně vítězů. Japonsko je pro rally skvělou zemí, hlavně pokud jde o fanoušky. Minulý rok jsem poznal sushi – to je lahodná věc! Rád bych zde získal hodně bodů, protože se stále mohu v hodnocení jezdců posunout před a také Munchis chce zůstat před Suzuki."

Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!