Ondřej Plšek - eWRC.cz
31. 10. 2008 00:03 − 2479× − 2

Gigi Galli již myslí na příští sezónu

Zdravotní stav italského jezdce se lepší, příští rok by v mistrovství světa rád opět jezdil za tým Stobart.

Letošní sezóna skončila pro Gigi Galli na rychlostní zkoušce Grafschaft Veldenz. Zde Ital ve vysoké rychlosti havaroval, těžce se zranil a ještě ten den podstoupil v Německu operaci zlomené stehenní kosti. Dva a půl měsíce po havárii se ale Gallimu daří již výrazně lépe, začíná chodit bez berlí a dokonce se zúčastnil seznamovacích jízd na Katalánskou rally. Koncem listopadu nebo začátkem prosince by pak rád opět usedl do vozu WRC a vyzkoušel si jízdu s tímto vozem. O tom všem nyní italský jezdec pohovořil v rádiu na serveru crash.net.

"Rozhodli jsme se ukončit letošní sezónu," řekl Gigi Galli rádiu crash.net. "K tomuto rozhodnutí jsme došli společně s Malcolmem Wilsonem. Ušetříme tak peníze na další sezónu a budeme pracovat na další podpoře pro rok 2009. Moc rád bych i příští rok zůstal v týmu Stobart, protože tento rok byl pro mě a mého spolujezdce vážně dobrý, užívali jsme si atmosféru v týmu. Jasně, někdy jsme udělali chybu a někdy nám také chybělo potřebné štěstí. Ale to k tomuto sportu patří. Co je ale důležité – v týmu se cítíme jako doma, jako součást velké rodiny."

"Malcom ví, jak zacházet s jezdci. Možná je to také tím, že sám byl jezdcem. Přesně ví, jak se člověk v autě cítí. A to je velmi dobře, také to je jeden z důvodů, proč bych rád v týmu zůstal. Mám také velmi dobrý vztah ke komukoliv jinému v týmu. Všichni jsou velcí nadšenci do rally a to mám rád."

"Stále vypadám jako opilec," dodává Gigi k faktu, že odložil berle a chodí bez nich. "Ale to jen proto, že nechodím ještě nejlépe, ale to je ok. Každý den je to lepší a bolest již také mizí. Hodně rehabilituji a každý den chodím plavat do bazénu. Minulý týden jsem byl na kontrole a vše je v pořádku."

"Je frustrující, že nemohu závodit. Ale zúčastnil jsem se seznamovacích jízd v Katalánsku, abych byl s týmem a napsal si rozpis. Také doufám, že se budeme moci zúčastnit nějakého testu nebo něčeho podobného. Ale na to je stále ještě příliš brzy. Stále mám trochu strach z předčasného návratu. Ještě se necítím stoprocentně zdráv a je možné, že na nějakém větším skoku bych mohl mít problém s nohou. Proto chci být ještě několik týdnů v pohodě a teprve potom nastoupit do vozu."

"Po nehodě jsem měl několik nepříjemných okamžiků," vypráví Ital o nehodě v polovině srpna. "Byla to velká rána, první nehoda se skutečně vážným zraněním. Ale nejdůležitější na tom je fakt, že k tomu všemu došlo, protože nějaký vůz jedoucí před námi si zkrátil zatáčku natolik, že vyhodil několik kamenů z krajnice na silnici. Proto jsem ten kámen trefili. Nešlo tomu zabránit a následně jsem skončili v tom stromu. Nemohli jsme s tím vůbec nic udělat. Byl to osud a musím to akceptovat. Ale již nyní velmi silně pociťuji, že chci opět závodit."

crash.net

Komentářů celkem: 2
31. 10. 2008 08:511
0 0
Borec
smajlík
31. 10. 2008 12:352
0 0
Gigi pojede příští roksmajlíkjá mu přeju hodně štěstí,do sezonysmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!