Gardemeister desátý, Schwarz jedenáctý

Po druhé etapě Katalánské rallye je Toni Gardemeister na desátém místě průběžného pořadí a Arminu Schwarzovi patří příčka jedenáctá.

Po druhé etapě Katalánské rallye je Toni Gardemeister na desátém místě průběžného pořadí a Arminu Schwarzovi patří příčka jedenáctá. Jedna z rychlostních zkoušek dnešního dne musela být zrušena, protože její povrch byl na jednom z úseků velmi znečištěn a zablácen místním protestujícím farmářem.

Na druhém měřeném úseku dne zajel Armin třetí nejlepší čas a při jeho opakovaném průjezdu byl odpoledne Toni pátý. Oba tak potvrdili skutečné možnosti Fabie WRC na asfaltu, které již dříve naznačil Armin Schwarz svým vítězstvím v jedné z rychlostních zkoušek letošní Německé rallye.


Foto: Petr LUSK eWRC.CZ

Jan Kopecký do druhé etapy neodstartoval a nemohl využít systému SupeRally. Rozsah poškození jeho Fabie WRC byl po včerejší havárii v poslední rychlostní zkoušce natolik velký, že vůz nebylo možno pro mistra České republiky bezpečně opravit.

Zítra čekají na jezdce tři rychlostní zkoušky (každá se dvěma průjezdy) v okolí městečka Vic. Na cílové rampě v Lloret de Mar je první vůz očekáván v 15 hodin 26 minut.

Toni Gardemeister: “Dnes jsem byl s autem opravdu spokojený. Zvolil jsem o něco měkčí pneumatiky než Armin a chovaly se velmi stabilně. Na RZ12 jsem jel velmi tvrdě a zajel jsem dobrý čas. To mi dává pro další rychlostní zkoušky více jistoty k dalšímu útoku.“


Foto: Petr LUSK eWRC.CZ

Armin Schwarz: “Santa Eulalia byla nová pro všechny jezdce a náš třetí čas byl náznakem skutečných možností. Byla to rychlá a plynulá erzeta, jaká vlastnostem Fabie WRC vyhovuje. Když jsem viděl, jak dobrý čas jsme zajeli, byl jsem velmi potěšen. Druhé průjezdy dnešních rychlostních zkoušek byly problematické, protože všude bylo od předchozích posádek hodně vynesených nečistot.“

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): “Armin i Toni zajeli několik opravdu dobrých časů, což je pozitivní zejména pro budoucnost a ukazuje to, jaké možnosti Fabia WRC má. Musíme ale tvrdě zapracovat na tom, aby zajížděla podobné časy stále a ne pouze jednou či dvakrát za soutěž.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!