Necelý týden do kralovického startu

Sedm dní zbývá do startu Pongratz rallye Kralovice 2008, poslední soutěže Rallye Cupu 2008.

Sedm dní zbývá do startu Pongratz rallye Kralovice 2008, poslední soutěže Rallye Cupu 2008. Pro posádky je díky pořadateli – Rallye Clubu Marionetta Kralovice v AČR – připravena necelá stovka kilometrů rozdělená do 13 měřených úseků. První čtyři z nich se pojedou v pátek za tmy, zbylých devět rychlostních testů je na programu v sobotu.


Foto: www.lukaslevy.eu

Technická prohlídka vozidel se uskuteční v pátek v prostoru servisu od 8,30 do 15,30 hodin. Slavnostní start do rallye proběhne v pátek od 17 hodin na rampě na Masarykově náměstí v Kralovicích. Do uzávěrky přihlášek ještě pár dní zbývá (pozn. uzávěrka je 10.11.2008 ve 20 hodin), co říká ředitel klubu z malebného severoplzeňského městečka Kralovice na momentální stav přihlášených? „K dnešnímu dni máme na soupisce přihlášených 85 posádek. Co mne nejvíce potěšilo je kvalitativní složení přihlášených posádek a to je, myslím, bezkonkureční. Určitě se bude na co dívat a tento ročník bude určitě to nejlepší, co se u nás kdy sešlo,“ říká Vladimír Slemenský.

Seznam přihlášených posádek k nahlédnutí ZDE!!!


Foto: Aleš Kovář

Při pohledu do aktuálního stavu bodování Rallye Cupu v soudobých vozidlech zjistíme, že Robertu Bezouškovi může titul sebrat již pouze Tadeáš Nováček, který by musel v rámci RC kralovickou soutěž vyhrát a řidič Tuning Magazine RT nedojet. Mladý pilot Swiftu se ale patrně bude spíše bránit ataku ze strany Aleše Moravce, který na něj ztrácí 19 bodů (Nováček bude ještě škrtat 1 výsledek).

O prvním přeborníkovi Rallye Cupu v rámci historických vozidel je již rozhodnuto. Vítězstvím na Nostalgii jej definitivně potvrdil Petr Šimurda. Napínavost mezi vozy do roku výroby 1986 přesto nekončí, do bitvy o zbylá dvě pódiová umístění se zapojí Jiří Vávrovec, Petr Diepold, Tomáš Kysela a nepochybně Miroslav Janota. Kdo skončí v konečném hodnocení pod stupni vítězů a kdo bude tím šťastnějším?


Foto: Zdeněk Sláma

Jediná třída, ve které je již o vítězi rozhodnuto v rámci Rallye Cupu 2008 je sk. A4 (vítězové Robert Bezouška a Hynek Středa), v případě konečné absence v Kralovicích rodinné posádky Šmidlíků se automaticky stanou přeborníky A1 Nováčkovi (Tadeáš a Pavel). Ve všech ostatních třídách ještě není dobojováno, na těsno je hlavně ve sk. A2, H3 a v pravidelnosti – P5.

Nebude se však bojovat pouze o body do Rallye Cupu. „Pro absolutního vítěze Pongratz Rallye Kralovice bude připraven Pohár města Kralovic, který by měl předávat některý z představitelů města a jedna z posádek, která nastoupí do našeho závodu, si vylosuje cenu, kterou do soutěže vložil zástupce firmy Pongratz pan Vladimír Horka – jednoosý přívěs za osobní automobil – v hodnotě 21 tis. Kč. Myslíme si, že to bude velmi pěkná odměna pro šťastnou posádku, za veškerou dřinu, práci a vynaložené peníze kolem tohoto sportu,“ popisuje bonusové odměny šéf Rallye Clubu Marionetta Kralovice v AČR. Po soutěži bude kromě vyhlášení výsledků ze samotné soutěže vyhlášeno i pořadí premiérového ročníku Rallye Cupu 2008. Posádky by měly počítat s tímto prodloužením programu a zatleskat dvojicím, kterým se dařilo letos nejvíce.


Foto: Zdeněk Sláma

Ke zveřejnění map dojde v úterý 11. listopadu na oficiálních stránkách soutěže – www.rallye.marionetta.cz. Mapy budou obohaceny o fotky diváckých míst. Tištěné programy budou k dispozici v novinovém stánku v Kralovicích U Beranů, na čerpací stanici Benzina a pořadatel je bude distribuovat i v diváckých místech. Pro peněženku návštěvníků rally je potěšitelné, že programy budou zcela zdarma! O soutěži již nyní informují výrazné plakáty o velikosti A1.

Komentářů celkem: 7
MPI
8. 11. 2008 18:00
0 0
Při pohledu na seznam přihlášenejch mě dost mrzí, že se tam asi nedostanusmajlík No, třeba se poštěstí....
9. 11. 2008 20:24
0 0
Program zdarma je moc pěkný počin. Seznam přihlášených vypadá moc hezky, takže není, co řešit smajlík
10. 11. 2008 19:33
0 0
amatérské rally-velký střelci,kteří jsou schopni všeho
už se těšim
smajlík
11. 11. 2008 01:09
0 0
Porad me vrta hlavou, kdo je Big Boss s Klokanem za Detsky koutek... Ostatni jsou jasny...
11. 11. 2008 07:46
0 0
Přijeď a uvidíš smajlík Poradím Ti, že tohle složení už jelo v Kramolíně.
11. 11. 2008 15:52
0 0
já to vím, ale prozradit to nemůžu, poněvadž bych tě pak musela zastřelit..smajlík, jinak maeved má naprostou pravdusmajlík
26. 11. 2008 14:23
0 0
Jsme tajny team """!!""" TOP SECRET smajlík Klokan.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!