9. 1. 2004 00:00 − 2417× − 0

Honza a Filip z Rakouska – 9

Ze servisní zóny odjížděla Fabia WRC na start 7.RZ po výměně převodovky. Mechanici stihli výměnu ve stanoveném čase a tak posádka neobdržela žádnou dodatečnou penalizaci.

Pokračujeme devátým dílem v seriálu telefonických informací z rakouského Freistadtu od členů posádky Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Ze servisní zóny odjížděla Fabia WRC na start 7.RZ po výměně převodovky. Mechanici stihli výměnu ve stanoveném čase a tak posádka neobdržela žádnou dodatečnou penalizaci.


Foto: Petr Frýba – RZ 7

V sedmé rychlostní zkoušce, která měřila necelých sedmnáct kilometrů, posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek zaútočila na průběžnou druhou pozici. Honza dokázal na Lezska Kuzaje získat 9,1 sekundy a přiblížil se již na pouhou 1,4 sekundy druhému místu polského pilota.

Rychlostní zkouška 8 měřila téměř 26 kilometrů a očekávalo se, že zde by mohly zcela pochopitelně být rozestupy mezi jezdci větší. Na tomto testu ukázal Honza své umění a dokázal 8.RZ vyhrát! Kuzaj tentokrát výrazně nestačil a ztráta 41,5 sekundy na vítězného Honzu znamená, že si Jan Kopecký a Lezsek Kuzaj po 8.RZ vyměnili průběžná pořadí.

Po RZ8 je pořadí následující: 1.Baumschlager, 2.KOPECKÝ +1:30.9, 3.Kuzaj +2:11.0, 4.Pech +3:05.4, 5.Béreš +3:19.5, 6.Haneder +3:50.5, 7.Enge +3:59.7

Komentář k RZ7 a RZ8 od spolujezdce Filipa Schovánka.
"Na sedmé rychlostní zkoušce jsme zažili přeháňku, kdy z nebe padal déšť se sněhem. Zde byl velmi důležitý výkon Honzy, ale i naše souhra. Výrazně byla snížena viditelnost a Honza nestíhal ovládat stěrače předního okna. Musel jsem při čtení rozpisu ještě zvládat funkci jakéhosi cyklovače stěračů. Bylo třeba při nájezdu do zatáčky včas vypnout stěrače, aby Honza dobře viděl nájezd do zatáčky a při výjezdu již opět potřeboval mít včas setřené okno. Bylo to pro nás náročné, ale výsledek v sedmé rychlostní zkoušce nás potěšil. Škoda Fabia WRC fungovala skvěle a dostáváme se do dobrého tempa.
Honza jede ve velké pohodě a odpovídá tomu i čas na 8.RZ. Zde na nás čekalo husté sněžení a v některých místech byla i neprůhledná mlha. Proto jsme velmi často laborovali s osvětlení, kdy jsme zkoušeli vypínat a opět zapínat světelnou rampu, aby Honza měl alespoň částečně přiměřenou viditelnost. Na 8.rychlostní zkoušce jsme zvítězili a krok s námi držel pouze Baumschlager, ostatním soupeřům jsme trošičku poodskočili.
Nyní nás čekají opět tyto dva úseky, ale za úplné tmy. Snad se nám podaří výborné výsledky zopakovat i ve druhém průjezdu.".


Foto: Petr Lusk – RZ 7

Děkuji za aktuální informace posádce Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!