Cestou necestou – Rally Japan 2008

Aktualizováno! Vašimi průvodci japonskou soutěží budou po několik následujících desítek minut přední světoví spolujezdci.

Již více než čtrnáct dnů uteklo od posledního dosud odjetého podniku letošního světového šampionátu, který se odehrál v Japonsku. Kolotoč světových rally tam zavítal již popáté, ovšem zkušenosti z předešlých let nikomu k dobru nebyly. Centrum soutěže se totiž přesunulo do Sappora a na jezdecké pole tak čekaly zcela nové rychlostní zkoušky.

Vrtkavé podzimní počasí z jejich povrchu na mnohých místech nadělalo tankodrom a zejména pak v nedělní etapě se dalo mluvit o projížďce bahenní lázní. Díry vymleté šotoliny zaplnila voda, která tak vytvořila po cestě desítky malých vodních brodů, jimiž se musely speciály světové elity prodírat. Co se týče sobotní etapy, voda zde nadělala problémy ještě před jejím startem. Do změklého podloží se pak až velmi snadno nadělaly hluboké koleje a druhé průjezdy jezdci označili za jedny z nejhorších, jaké kdy zažili.

Od víkendových dvou etap měla ta úvodní páteční naprosto jiný profil, když se vše odehrávalo ve značně vyšších nadmořských podmínkách a vinou toho se na trati objevil dokonce i sníh. V případě úseku Isepo způsobilo bílé nadělení zrušení obou průjezdů. Na jeho trať se tedy jezdci nevydali, zato si ale naplno zasoutěžili na těch zbylých a my teď máme možnost se na jejich snažení pořádně podívat.

Onboard kamery nemohly jako obvykle chybět v žádném z továrních soutěžních vozů a do kokpitu několika z nich je možno nahlédnout a vedle šikovnosti posádky obdivovat krásy nových japonských úseků. Nechybí průjezdy úseky z pátku, soboty i neděle, takže se nabízí možnost vzájemně je porovnat a také ohodnotit, zdali přesun do nových míst soutěži přidal na atraktivitě nebo naopak. Vašimi průvodci budou po několik následujících desítek minut přední světoví spolujezdci.


Daní Sordó – Marc Martí RZ 1 Heper


Frederico Villagra – Jorge Perez Companc RZ 2 Yuparo


Henning Solberg – Cato Menkerud RZ 5 Heper


Chris Atkinson – Stephane Prevot RZ 6 Yuparo


Petter Solberg – Phil Mills RZ 12 Nikara


Jari-Matti Latvala – Mikka Anttila RZ 13 Kamuycep


Per-Gunnar Andersson – Jonas Andersson RZ 16 Nikara


Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen RZ 17 Kamuycep


Sebastien Loeb – Daniel Elena RZ 28 Sikot

Komentářů celkem: 8
17. 11. 2008 21:17
0 0
smajlík dobře EWRC
17. 11. 2008 21:48
0 0
paradasmajlíktake cosi by mohlo fungovat do buducna
18. 11. 2008 09:41
0 0
Nechápu ale tu tragickou kvalitu, kterou WRC na YouTube dává smajlík
18. 11. 2008 15:26
0 0
To Kanibal: Myslíš, že to tam oficiálně dává WRC.com?
18. 11. 2008 15:32
0 0
to kanibal: Jestli sis to nesplet s Hollywoodským velkofilmem..smajlíksmajlíksmajlík
TGV
18. 11. 2008 17:04
0 0
Hlavně jsem šokovaný z toho množství rozvášněných japonských fanoušků u trati. To svět neviděl. smajlík
Don
18. 11. 2008 19:40
0 0
Kanibal, WRCko: videa na youtube opravdu davaji lidi, co se staraji o wrc.com - kvalita se da na youtube nastavit lepsi, ale stejne to neni zadna slava - coz si ale nemyslim, ze by byla chyba tech, co to tam davaji. Kdyz se podivate na oficialni skupinu WRC na facebooku, tak je tam par onboardu a ty jsou v celkem slusne kvalite (a slibili, ze jich bude mnohem vic)
19. 11. 2008 08:23
0 0
Don: díky za tip, facebook určitě zkusím
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!