Pavel Vaculík - eWRC.cz
4. 1. 2016 08:30 − 2123× − 0

První etapa rallye Dakar byla zrušena

Dakar 2016 je v plném proudu, ale posádka Buggyra Ultimate Dakar, Tomáš Ouředníček a Pavel Vaculík neujela ani jeden jediný závodní kilometr.

Dakar 2016 je v plném proudu, ale posádka Buggyra Ultimate Dakar, Tomáš Ouředníček a Pavel Vaculík, neměla už dva dny po sobě šanci ujet ani jeden jediný závodní kilometr. Po včerejším zrušení prologu kvůli vážné nehodě byla i dnešní etapa mezi Rosariem a Villa Carlos Paz také odvolána, a to kvůli nepříznivým podmínkám.

“Co bychom o předchozích dvou dnech řekli? Včera jsme byli úplně nachystaní ke startu, helmy jsme už měli na hlavách, když se k nám donesla ta smutná zpráva o nehodě a o zrušení prologu. A dnešní etapa byla odvolána kvůli hustému dešti. Je pochopitelné, když organizátoři v takových situacích etapu zruší, ale my už jsme opravdu nažhavení konečně závodit.

Snažíme se alespoň smysluplně využít tyto dny. Měsíc dlouhá cesta po moři se na Hummerovi dost podepsala, tak se snažíme najít a opravit každou závadu. Je mírně frustrující mít před sebou zítřejších 900 kilometrů bez jediného ujetého kilometru za sebou, ale i to tom je Dakar. Musíme se s takovými situacemi umět vyrovnat, ” shrnul první dva dny závodu Tomáš Ouředníček.

Zítřejší druhá etapa mezi Villa Carlos Paz a Termas de Rio Hondo je jednou z nejdelších letošního ročníku Dakaru. Trať pro závodní vozy bude 858 kilometrů dlouhá s 521 kilometrů dlouhou rychlostní zkouškou.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!