8. 1. 2016 11:58 − 2036× − 0

Vrátný v řečišti urazil hadici a ztratil

Tomáš Vrátný se v pátém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy.

Tomáš Vrátný se v pátém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy. V jednom z řečišť urazil vzduchovou hadici, kterou se svou posádkou následně opravil. Tím ovšem ztratil více než čtyřicet minut. V cíli se před ním umístili oba týmoví kolegové Artur Ardavičus i hendikepovaný andorrský pilot Albert Llovera.


Foto: Petr Lusk

Nejúspěšnějším z trojice posádek týmu Bonver Dakar Project byl zkušený kazašský pilot Artur Ardavičus, který byl jednadvacátý. Albert Llovera dojel šestadvacátý.


Foto: Petr Lusk

„Byla to poměrně těžká etapa, alespoň pro nás. Měli jsme technické problémy. Urazili jsme hadici v řečišti. Byli jsme trochu divočejší, než jsme měli být, a to nás stálo asi čtyřicet minut. Předjeli nás úplně všichni a následné předjíždění v horách bylo hodně složité, takže je z toho poměrně velká ztráta, ale důležité je, že jsme v cíli,“ konstatoval Tomáš Vrátný, který v pátém měřeném úseku dlouhém 327 kilometrů obsadil sedmadvacáté místo se ztrátou 1 hodiny, 13 minut a 19 vteřin na nejrychlejšího Eduarda Nikolajeva.


Foto: Petr Lusk

„Jsme v cíli všichni tři včetně Artura Ardavičuse, který etapu odřídil bez posilovače řízení. Byla to velká kulturistická dřina, ale Artur to zvládnul. A musím pochválit i Alberta, protože jsem s ním prohrál a Albert bude zítra startovat přede mnou, tak doufám, že se mi jej podaří předjet,“ dodal Vrátný. V průběžném pořadí je dvacátý s celkovou ztrátou 1 hodiny, 56 minut a 57 vteřin. Nejrychlejším pilotem je Federico Villagra.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!