Pavel Vaculík - eWRC.cz
9. 1. 2016 21:22 − 1723× − 0

Dlouhý a náročný den

Posádka Buggyra Ultimate Dakar má za sebou velmi dlouhý a náročný den.

Posádka Buggyra Ultimate Dakar má za sebou velmi dlouhý a náročný den. V 6. etapě rallye Dakar 2016 se Tomáši Ouředníčkovi a Pavlovi Vaculíkovi i přes technické potíže podařilo dovést Hummer H3 EVO do cíle ve 49. nejrychlejším čase a zajistit si tak 43. místo v celkové klasifikaci.

“Zhruba na 78. kilometru dnešní etapy nás dojela rychlejší posádka. Chtěl jsem jí uvolnit cestu, ale jak jsem zajel do kraje, zapadli jsme. Se sníženým výkonem motoru se nám nedařilo vyjet. Ochotní diváci nám pomohli, ale přesto jsme ztratili 15-20 minut. Po 200 kilometrech jsme navíc měli potíže s motorem, a byli jsme nuceni jet rychlostí pouhých 20 – 30 km/h. Na pět minut jsme zastavili a pak jsme už mohli pokračovat a po dlouhých sedmi hodinách dojet do cíle,” shrnul Tomáš Ouředníček dnešní 723 km dlouhou etapu s 542 závodními kilometry.

Zítřejší 7. etapa zavede posádky zpět do Argentiny. Trať dlouhá 793 kilometrů bude končit v argentinském městě Salta a bude posledním cílovým bodem před toužebně očekávaným dnem volna

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!