Pavel Vaculík - eWRC.cz
11. 1. 2016 20:21 − 1220× − 0

V polovině

Po prvním týdnu rallye Dakar, během dne volna v argentinské Saltě, všechny týmy tvrdě pracovali.

Po prvním týdnu rallye Dakar, během dne volna v argentinské Saltě, všechny týmy tvrdě pracovali a připravovali vozy na těžké zkoušky nadcházejícího týdne. Pro posádku Ultimate Dakar nastal čas podívat se zpět a zhodnotit první polovinu rallye.

Dakarské rallye letos nezačala úplně dobře. Prolog musel být zrušen kvůli nehodě a první dlouhá etapa byla odvolána kvůli přívalovým dešťům. Po dvou dnech tedy Tomáš Ouředníček a Pavel Vaculík neměli za sebou ani jeden jediný závodní kilometr.

První skutečná závodní etapa byla naopak pro Tomáše a Pavla velice úspěšná. Odstartovali z 95. místa a do cíle zkrácené etapy dorazili ve 49. nejrychlejším čase. Ve vysokohorských bolivijských etapách ztrácel motor vozu Hummer H3 Evo výkon, ale přesto se posádce dařilo postupovat až na 39. místo v celkové klasifikaci.

“Naše startovní číslo bylo docela nešťastné a kvůli zrušenému prologu jsme neměli šanci zlepšit si startovní pozici. Mohli jsme být rychlejší, ale auta před námi nás zpomalovala. Předjíždět jedno auta za druhým bylo dost nebezpečné, jednou jsem při takovém manévru málem rozbil auto, když jsem vrazil do velkého kamene, který jsem v prachu neviděl. Na druhou stranu Pavel navigoval fantasticky a ohromným zážitkem pro nás bylo i závodění v Bolívii s tratěmi obsypanými nadšenými fanoušky,” vzpomíná Tomáš.

První část rallye se nesla v duchu “nahoru a dolů”. “Zažili jsme několik těžkých momentů, kdy jsme museli dokonce rozhodnout, jestli budeme v závodě pokračovat, ale facebooková podpora a vzkazy našich přátel a fanoušků nám opravdu pomohly. Rádi bychom všem poslali velké DĚKUJEME! I dál nám držte pěsti,” poprosil Tomáš Ouředníček.

První den druhé části rallye Dakar začne v pondělí 766 kilometrů dlouhou etapou mezi městy Salta a Belen. Rychlostní zkouška proslulými dunami Fiambaly měří 393 km.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!