Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 1. 2016 15:17 − 1984× − 0

Athanassoulas zahájí v Monaku program ve WRC2

Třetí muž loňské Acropolis rally má letos velké sportovní plány a po letech občasných startů se naplno vrací soutěží.

Poprvé si Lambros Athanassoulas Fabii R5 vyzkoušel v závěru loňského roku při Acropolis rally, kde s autem od Motorsport Italia dojel třetí absolutně a vyhrál oba dva dny v rámci řecké klasifikace. Letos má jezdec větší plány, poprvé od roku 2006 se bude za volantem objevovat pravidelněji a s mladoboleslavským speciálem absolvuje vybrané podniky ve WRC2. A začne hned první soutěží roku, která, jak velí tradice, se koná v Monaku a pro Athanassoulase navigovaného Nikolaosem Zakheos půjde o vůbec první start na této legendární soutěži.

"Rallye Monte Carlo je legendární podnik a spolu s Acropolis rally, finskými a britskými soutěžemi jde o rally, na kterých chce startovat každý jezdec," říká Lambros Athanassoulas k výběru prvního podniku, který se mu bude započítávat do WRC2 a pokračuje, "náš primární cíl je se co nejdříve adaptovat na specifické podmínky této soutěže (sníh, mokro, led) a samozřejmě být schopní dojet až do cíle, což bude samo o sobě úspěchem. Nikos a já uděláme vše co je v našich silách, abychom si odvezli co nejlepší možný výsledek."

Stejně jako loni na Acropolis bude Athanassoulasova Fabie R5 oděna do modro-zlato-bílých barev Lascaris Foundation, která se svými aktivitami snaží podporovat řeckou národní identitu skrze různé kulturní, sociální a finanční projekty. Velmi vysoko mezi aktivitami pak stojí také podpora sportu. "Obnovení podpory od Lascaris Foundation, když vezmeme v potaz nepříznivé ekonomické podmínky v naší zemi, je pro nás velkou ctí a velkým závazkem," říká na adresu svého hlavního sponzora Lambros Athanassoulas.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!