Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 1. 2016 15:35 − 2350× − 1

Eyvind Brynildsen ve Švédsku osedlá evoluční Fiestu R5

Eyvind Brynildsen se loni prezentoval zejména na domácích tratích s Fiestou RRC, ve Švédsku si v MS vyzkouší Fiestu R5 evo.

Od roku 2011 se na tratích světového šampionátu ukazuje Eyvind Brynildsen spíše sporadicky, ale Švédskou rally si obvykle ujít nenechá. Loni se na její start postavil s Fiestou RRC v barvách Drive Dmack a výsledkem bylo druhé místo ve WRC2 za jasným lídrem Jarim Ketomaa. Letos se na start jediné ryze zimní soutěže Nor vrací jako úřadující domácí šampion a opět usedne do Fiesty, ale místo specifikace RRC bude jeho náčiním verze R5 evo, tedy speciál, na nějž premiéra v MS čeká při Rallye Monte Carlo s Elfynem Evansem za volantem. A Welšan bude také Brynildsenovým týmovým kolegou ve Švédsku, když oba pojedou pod hlavičkou M-Sport WRT. Tato jezdecká kombinace představuje v plánech M-Sportu silnou zbraň proti Škodě, která na severu započne svůj letošní program.

"Už se na Švédskou rally nesmírně těším, bude pro mě něco jako domácí soutěž. Loni jsem získal titul v norském šampionátu za volantem Fordu Fiesty, takže auta od M-Sportu dobře znám a už se nemůžu dočkat, až si vyzkouším velké zlepšení, kterého M-Sport dosáhl s Fiestou R5," říká ke svému plánovanému startu na Švédské rally Eyvind Brynildsen a pokračuje o svém angažmá pod hlavičkou M-Sportu: "Je opravdu fantastické, že pojedu jako součást M-Sportu a myslím, že můžeme být konkurenceschopní. Je bez debat, že pojedu jak nejlépe umím, abych bojoval o přední příčky a přivezl týmu nějaký velmi dobrý výsledek."

"Nasazení Elfyna a Eyvinda nám ve Švédsku umožní bojovat o vítězství ve WRC2. Eyvind je tak trochu specialista na tento podnik a my jsme cítili, že je důležité mít v sestavě někoho, kdo je zvyklý na zimní podmínky a myslím, že pro nás odvede dobrou práci," říká k angažování Eyvinda Brynildsena pro Švédskou rally Malcolm Wilson a dodává, "jeho nasazením také pokračuje naše těsná spolupráce s Adapta Motorsportem. Víme, jak dobrý Eyvind je, zejména pak na sněhu, a jsem si jistý, že v průběhu víkendu je schopen se objevovat na čele výsledkové listiny."

Komentářů celkem: 1
16. 1. 2016 17:03
0 0
Škodovka evidentně upoutala továrny a rozpoutala boj o šampionát WRC2.Všichni chtěj bojovat proti škodě. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!