Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 1. 2016 11:21 − 6698× − 4

Seb Loeb: Citroen udělal volbou Meeka dobře

Devítinásobný šampion si myslí, že Citroen udělal dobře, když ustanovil Krise Meeka tím, na jehož bedrech leží návrat do MS.

Devítinásobný světový šampion Sébastien Loeb, který byl až do konce loňského roku spojen téměř výhradně se značkou Citroen, se nechal slyšet, že francouzský tým udělal dobře, když si za svého hlavního jezdce, na jehož bedrech bude převážně ležet vývoj C3 WRC s níž se tým vrátí do MS v roce 2017, zvolil Krise Meeka. Seb Loeb si však před nedávnem lehce postesknul, že se jej Citroen ani nezeptal, zda-li by měl zájem se podílet na vývoji nového vozu a případně odjet nějaký omezený program a kvůli konci značky ve WTCC se nakonec Francouz dohodl s Peugeotem na angažmá v rally raidech, čímž pro něj jakékoliv úvahy o rally skončily. Ale volba Krise Meeka se mu zdá jako zdařilá.

Pokud totiž vezmeme v úvahu situaci na trhu s jezdci, tak Kris Meeke byl díky svým znalostem a zkušenostem nejlepší volbou pro vývoj nového vozu. "Ogier je nejlepší jezdec, ale nevím, jak moc dobrý je při vývoji auta," říká na adresu svého nástupce na trůnu světové rally Seb Loeb a pokračuje, "ale hlavně je pod smlouvou u Volkswagenu, takže nad ním nemá význam přemýšlet. To samé pak platí i pro Latvalu. Myslím si, že Meeke je proto dobrou volbou. Je chytrý, protože je nejen jezdec, ale také inženýr. Dobře rozumí tomu jak auto funguje, takže pro vývoj nového auta jej potřebovali."

"Při vývoji auta si umím představit, že je Kris platnější než někteří další jezdci z ostatních týmů. Mimo Krise si dnes neumím představit někoho dalšího, kdo by mohl," dodává na adresu Krise Meeka Sébastien Loeb a jak krátce severoirský pilot serveru autosport.com řekl, tak je chválou od legendy WRC polichocen: "Podpora od člověka jako on je skvělá, ale pořád to nemění nic na tom, že musím teprve svou práci odvést. Sébastien Loeb s Citroenem ve svých nejlepších letech nastavili laťku hodně vysoko a na stejnou úroveň se chceme vrátit," uzavírá Kris Meeke.

Komentářů celkem: 4
18. 1. 2016 11:40
0 0
Já se budu tajně modlit, aby v roce 2017 citroen natrhnul VW prdelku jo?....smajlíksmajlík
18. 1. 2016 17:09
0 0
Já si zase myslím,že tým VW odejde jinam,tzn do F1,posbírají pár vavřínů a přesídlí.
18. 1. 2016 17:31
0 0
Proč by potom vyvíjel auto kdyby chtěl odejít...?
18. 1. 2016 17:47 Upraveno 17:47
0 0
Mám v pamäti keď sa Loeb lúčil s WRC a Citroen angažoval Meeka, ako sa o ňom vyjadroval a nebolo to zrovna v pozitívnom duchu. Ale koho iného by mali vziať na túto prácu keď nie jeho a naviac odvtedy už veľa vody pretieklo.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!