Gekon Racing se vrací do světového šampionátu

Spojení stájí Styllex Motorsport a Gekon Racing přivedlo Martina Kočiho v sezoně 2014 k bronzové příčce v JWRC.

Po úspěšném tažení juniorským šampionátem 2015 s finskou posádkou nebude milovická stáj Gekon Racing chybět na světových tratích ani v letošní sezoně. Do kokpitu vozu Citroën DS3 R3T se po roční pauze vrací košický jezdec Martin Koči.

Spojení stájí Styllex Motorsport a Gekon Racing přivedlo Martina Kočiho v sezoně 2014 k bronzové příčce v JWRC a na tento úspěch budou chtít oba subjekty navázat i letos. Prioritou Martina Kočiho, kterého bude nadále navigovat zlínský spolujezdec Lukáš Kostka, bude juniorský šampionát, který obsahuje šest závodů (Portugalsko, Polsko, Finsko, Německo, Francie a Wales), a dále WRC3.

Košický tým vstoupí do sezony už o víkendu na slavné Rallye Monte Carlo, kde odstartuje svou pouť v seriálu WRC3. Ten je určen pro „dvoukolky“ specifikace R3 nebo R2. Na první závod je přihlášeno devět týmů, v čele s kvalitním Norem Veibym či továrním jezdcem Peugeotu Berfou.


Foto: Jan Froněk

Koči s Kostkou budou na 84. Rallye Monte Carlo startovat se startovním číslem 65. Soutěž proběhne ve dnech 20. – 24. ledna s cílem v Monte Carlu. Posádky během závodu absolvují téměř 1500 kilometrů, se šestnácti rychlostními zkouškami o celkové délce 377,59 km (25,36 %). V harmonogramu opět nechybí kultovní úseky před Col de Turini, slavný Sisteron či dva průjezdy testu Lardier et Valence – Faye, jenž bude s délkou 51,55 km nejdelší zkouškou soutěže a důkladně prověří schopnosti a souhru posádek.

„Na slavné Monte jsme se připravovali velmi důkladně, Martin absolvoval 16. ledna v okolí francouzského města Mézilhac i krátký test, kde si osahal fungování ´déestrojky´ na zasněžených tratích. Letošní ročník bude vzhledem k podmínkám nesmírně náročný, ale od Monte nic jiného čekat ani nelze,“ říká před startem šéf Gekon Racingu Tomáš Pletka.

„Po testu máme z auta dobrý pocit a na start tohoto slavného závodu se moc těšíme. Monte Carlo pro nás bude velkou výzvou a zároveň vstupem do nové sezony, ve které chceme bojovat o nejvyšší příčky ve WRC3 a JWRC. Po seznamovacích jízdách to vypadá, že nás čeká klasické Monte se sněhem, ledem a i suchým asfaltem. Odhaduji, že v současné době je trať pokryta sněhem tak z třiceti procent, povrch zkoušek je kolem Gapu i nad Monte Carlem podobný. Výsledek bude určitě záviset na správné volbě pneumatik,“ komentuje start na nejstarším světovém podniku Martin Koči.

„Samozřejmě mám velkou radost z opětovné spolupráce s týmem Styllex Motorsport a doufám, že snad nebude vadit, když prozradím, že se tandem Koči – Kostka objeví během sezony i na čtyřech českých a dvou slovenských závodech,“ doplňuje Pletka.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!