Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 2. 2016 18:52 − 3359× − 2

Mads Ostberg s Fiestou R5 v Norsku

Na Madse Ostberga čeká start na domovské KNA Rally Finnskog, kde poprvé vyveze Fiestu R5 Evo Adapta motorsportu.

Úvodní kolo má norský šampionát již za sebou, když Sigdalsrally 2016 vyhrál Anders Grondal s Fiestou R5 evo. Při druhém podniku – KNA Rally Finnskog nebude jediným, kdo pojede s evoluční R5 od M-Sportu, protože do speciálu z dílen Adapta Motorsportu usedne Mads Ostberg, který patří mezi rekordmany soutěže jak v počtu vítězství (spolu s Henningem Solbergem mají po čtyřech výhrách), tak počtu stupňů vítězů (6x, opět děleně spolu s Henningem Solbergem a Valter Christian Jensenem). Jak se nechal Ostbergův šéf Malcolm Wilson slyšet, Nor by měl být schopen v soutěži bojovat o prvenství a ideálně jej i vybojovat. Jednoznačným přínosem startu pak bude příprava na Švédskou rally, která je druhým dílem MS a kde by mohl Ostberg bojovat o stupně vítězů, jelikož tyto již čtyřikrát v kariéře získal.

"Pokud dobře potestuje, tak bude v dobré formě pro Švédskou rally a to je jedna ze soutěží, kde může opravdu pomýšlet na boj o vítězství," říká Malcolm Wilson k Ostbergovi a jeho šancím ve Švédsku a dodává, "málem se mu to už v minulosti povedlo a v roce 2011, kdy jel s naším týmem, přišel o vítězství v poslední zkoušce soutěže, takže víme, co opravdu dokáže," vzpomíná trochu nepřesně Malcolm Wilson na ročník, kdy o vítězství bojovala ve Švédsku dvojice seveřanů – Ostberg a Hirvonen až do posledních metrů, i když Osberg ztratil vedení po RZ11 a od té doby pouze neúspěšně naháněl značkového kolegu Hirvonena.

Samotný Mads Ostberg se nyní spíše koncentruje na KNA Rally Finnskog a těší se na obhajobu loňského vítězství, kterého dosáhl ještě s DS3 WRC. "Už se velmi blížíme bodu, do kterého jsme se chtěli dostat a příležitost startovat na KNA Rally Finnskog by nás měla ještě přiblížit. S novou Fiestou WRC jsem ještě na sněhu neměl možnost jet, ale myslím si, že bude velmi konkurenceschopná. Pokud to tak opravdu bude, tak si myslím, že my jako posádka budeme taktéž konkurenceschopní. Bojovat s Volkswageny je vždy obtížné, ale určitě se o to pokusíme," říká Mads Ostberg.

Komentářů celkem: 2
haq
3. 2. 2016 20:121
0 0
Na poslední zkoušce byl za Mikkem pod 5 vteřin, to docela šanci vyhrát měl smajlík...
5. 2. 2016 10:572
0 0
Nemyslím že je to dobrej nápad.. Kdyby jel s něčím, co je rychlejší tak ok (nic takového není), ale pomalejší auto ničemu nepomůže..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!