23. 2. 2016 17:44 − 4243× − 3

Právě vychází magazín Rally 1/2016

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Michal Hrabánek – Škoda Motorsport a MČR k sobě patří

O průběhu premiérové sezony s vozem Škoda Fabia R5 a o výhledu do té aktuální jsme si povídali se šéfem týmu Škoda Motorsport Michalem Hrabánkem.

O restartu Valašské rally s Jaromírem Tomaštíkem

Stejně jako vloni začne domácí mistrovská sezona v polovině dubna Valašskou rally.

Roman Kresta – Ve vztahu k závodění se nic nemění

Roman Kresta po Barum rally 2014 pověsil závodní kombinézu "na hřebík" a nic se na tomto faktu nezmění ani v letošním roce.

Preview ERC 2016

Zatímco loni v únoru už měl seriál mistrovství Evropy za sebou dvě zimní soutěže, letos se začne až v březnu na Kanárských ostrovech.

Karin Thannhäuser – Rallyová dáma

Jen loni se Karin Thannhäuserová radovala vedle Hermanna Gassnera z triumfů v seriálech ADAC rallye masters a Mitropa Rally Cup…

1986 – Poslední bitvy skupiny B

Před třiceti lety vrcholila zlatá éra rallysportu. Sezona 1986 slibovala obrovskou bitvu továrních speciálů skupiny B. Suverénní Peugeoty 205 T16 začala porážet nová Lancia Delta S4, do hry o vítězství se vrátilo okřídlené monstrum Audi Sport Quattro S1 E2 s Röhrlem za volantem. Karty chtěl míchat britský MG Metro 6R4, premiéru si odbyl nešťastný projekt Citroënu BX 4TC a na scéně se konečně objevil i nadějný Ford RS 200. Očekávané dramatické souboje však nabídly pouze obě úvodní zimní soutěže v Monte Carlu a ve Švédsku.

Rallye Monte Carlo

Rally Sweden

Sébastien Ogier s Julienem Ingrassiou vstoupili do WRC 2016 dvěma triumfy, což se možná úplně nečekalo…

Hyundai NG i20 WRC – Auto na jednu sezonu

Korejskou novinku čeká jepičí život. Na světových kolbištích bude závodit pouze jedinou sezonu. Podstatně větší perspektivu bude mít klientský speciál kategorie R5.

Ford Fiesta R5 Evo – Těžký kalibr proti fabii

Škoda Fabia R5 udělala v táboře vozů kategorie R5 pořádné zemětřesení. M-Sport se rozhodl přesvědčit své zákazníky o přednostech nové evoluce Fiesty R5 továrním nasazením Elfyna Evanse do seriálu WRC2. Po triumfu v Monte Carlu porazil tovární jezdce Škody Motorsport i ve Švédsku. Podívejme se, jaké technické trumfy nabízí Ford Fiesta R5 Evo.

Rally Dakar 2016 – "Peter" přepsal historii

Jan Tománek – Ve špičkovém týmu je Dakar jednodušší

Mirek Zapletal – Značka Dakar dává tomuto závodu punc

Miroslav Zapletal se na Dakar vrátil v kategorii automobilů po dlouhých šesti letech. Tehdy v Jižní Americe těžce havaroval. Letos nastoupil v plné síle, s cílem navázat na fantastickou sedmou příčku z roku 2009. V mnohem nabitější konkurenci se sice do první desítky nevměstnal, ale i 16. pozice absolutně a první místo mezi "soukromníky" budou jistě patřit do výčtu největších úspěchů majitele dřevohostického týmu Offroadsport.

Komentářů celkem: 3
25. 2. 2016 17:36
0 0
Chci se zeptat,máte někdo předplacené rallyčko? Už vám přišlo domů? Děkuju.
25. 2. 2016 18:00
0 0
Mě dorazilo už v úterý.
25. 2. 2016 19:34
0 0
Děkuju mě stále nic.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!