Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
26. 2. 2016 20:13 − 2982× − 2

Před Sebem Ogierem je stý start v soutěži MS

Poslední tři roky vládne šampionátu WRC Sébastien Ogier, který v Mexiku oslaví stý start.

Kariéra Sébastiena Ogiera je téměř jako z kuchařky na úspěch. V druhé sezóně slavil vítězství v národním značkovém poháru, což pro něj znamenalo výtah do MS s podporou domácího autoklubu a když v roce 2008, tehdy 25 letý jezdec, vybojoval na první dobrou titul juniorského mistra světa, bylo o jeho dalším směřování rozhodnuto. Následuje účast v kompletním MS s C4 WRC v juniorce Citroenu, 13 vyhraných RZ a celkové 8. místo. O rok později Ogier skončí těsně pod stupni vítězů celkové klasifikace (za což mohl zejména nepovedený závěr roku) a dvakrát se objeví už v A týmu francouzské značky. Pro rok 2012 pak Ogier přestupuje do Volkswagenu, je zapojen do stavby Pola WRC a v této přechodné sezóně předvádí velký sport s Fabií S2000.

Pak již následují tři tituly mistra světa a v březnu na Mexické rally bude Sébastien Ogier slavit stý start v MS a toto jubileum bude o to zajímavější, že právě na severoamerické soutěži svou cestu MS započal. A pro zajímavost dodejme, že započal stylově, když vyhrál JWRC a celkově byl osmý. Sluší se pak ještě zmínit, že úplně to samé platí pro Ogierova věrného druha na pravé sedačce Juliena Ingrassiu, který bude v Mexiku také stovkařem. Navíc Ogier s Ingrassiou mohou být jedněmi z těch, kteří pomohou Volkswagenu ve vyrovnání jeho vlastního rekordu v počtu vítězství v řadě, protože německý tým jich má aktuálně 11 a rekord má hodnotu 12 (na tu VW dosáhl mezi Austrálií 2013 a Finskem 2014).

"Mexická rally bude mým stým startem v MS v kariéře. Vítězství by bylo nejlepší formou oslavy, ale dosáhnout na něj nebude jednoduché," říká ke svému jubilejnímu startu Seb Ogier, který se tak stane 25. jezdcem, který do klubu stovkařů vstoupí a pokračuje, "moje kariéra zde před osmi lety začala vítězstvím v JWRC, což byl splněný sen. Poslední tři návštěvy Mexika pro nás byly velmi úspěšnými. Jedním z rozhodujících faktorů je vzduch vysoko v horách a náš Volkswagen Polo R WRC si s ním dokázal vždy výborně poradit. Doufám, že to bude tak i letos. Julien a já nebudeme nijak nezdravě sebejistí a na začátku soutěže budeme stejně koncentrovaní jako vždycky."

K šancím Volkswagenu na vyrovnání jeho vlastního rekordu pak pár slov dodal šéf týmu Jost Capito. "Příležitost získat dvanácté vítězství v řadě a šance vyrovnat náš rekord nám dodává další kus motivace. Nicméně na první šotolině roku budeme muset odvést pořádnou práci, protože konkurence bude silná. Před výzvami jsme se nikdy neskrývali a už teď se do Mexika těšíme," říká za svůj tým Jost Capito.

Komentářů celkem: 2
26. 2. 2016 21:05
0 0
Tak co?Soukromá tipovačka:Trefí to Ogi?Za mě jo.
27. 2. 2016 10:48
0 0
Nevím v kom vidí tu konkurenci, když Meeke nejede. V nevyzkoušeným Hyundaii?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!