27. 2. 2016 11:45 − 3262× − 0

Pojede Mads Ostberg opět o prvenství?

Mads Ostberg po "domácím" Švédsku poskočil na třetí místo průběžného hodnocení jezdců.

Mads Ostberg po "domácím" Švédsku poskočil na třetí místo průběžného hodnocení jezdců. Nyní se svým navigátorem Ola Floene zamíří do Střední Ameriky na jeden z jeho oblíbených podniků. V Mexiku odstartuje pošesté a loni si připsal nejlepší výsledek – druhé místo. Mads Ostberg se může také pochlubit tím, že byl vždy klasifikován v konečných výsledcích soutěže.

Jak se Mads Ostberg těší do Mexika? "Je to jedna z mých nejoblíbenějších soutěží, kde se nám v minulosti docela dařilo. V minulém roce jsme zde obsadili druhé místo a naposledy, co jsem zde jel s Fiestou, tak jsem rally vedl a bojoval o vítězství," naráží Mads Ostberg na rok 2013, kdy ale nakonec dokončil podnik pouze s přispěním Superally.

"Bude to poprvé, co pojedu s novou Fiestou RS WRC na šotolině, takže i s tím se budeme muset vypořádat. Měli jsme dobrý test na začátku týdne a doufám, že získáme dobrou rychlost poměrně rychle. Je to jedna ze soutěží, kde musíte být stoprocentně soustředěný. Vysoká nadmořská výška znamená, že motor bude mít méně výkonu. Všichni budou ve stejné situaci, ale když uděláte chybu, těžko získáte čas zpět, když nemůžete využít potřebný výkon jako na ostatních šotolinových závodech," je si vědom devětadvacetiletý závodník.

"Rozpis musí být perfektní, pokud chceme bojovat o co nejlepší umístění. Můj vztah s Olem se vyvíjí velmi dobře. Mám pocit jako bychom spolu závodili již mnoho let – tento druh důvěry je v Mexiku třeba. Startovní pozice není tak dobrá jako v loňském roce, ale pokud půjde vše podle plánu, myslím, že můžeme být konkurenceschopní a bojovat o další výborný výsledek," dodal norský jezdec namlsaný ze Švédska na kvalitní výsledek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!