Rexteam se rozrůstá o Porsche 911 a Fabii R5

S posádkou Věrouš Cvrček mladší – Ondra Šálek jsme se rozhodli o zhodnocení sezóny formou rozhovoru.

Po maximálně úspěšné sezoně 2015, ve které získaly naše vozy mistrovské tituly v obou šampionátech, do kterých byly nasazeny, přichází rozšíření vozového parku. Věroslav Cvrček a Ondřej Šálek vybojovali český titul ve třídě 13 především stabilními a kvalitními výsledky. Díky perfektně připravené Octavii WRC dokončili všechny závody.


Sestřih videa z celé sezony

Další tituly zajistil Jozef Béreš ml., který svou přesnou a extrémně rychlou jízdou s týmovou Fabií RS2000 získal slovenský mistrovský titul ve své třídě i absolutně. Z pěti startů získal čtyři absolutní vítězství a tři traťové rekordy.

První letošní novinkou je historický vůz Porsche 911 z roku 1978. Tento speciál je upraven pro Safari rally a Rexteam se s ním zúčastní červnové soutěže Classic Outback Trial v Austrálii se švýcarskou posádkou Joseph Huber – Yves Huber. Zatím na voze proběhla velká repase, přelakování interiéru, mnoho úprav a vylepšení. V rámci testu jsme se zúčastnili rallyškoly u Johna Hauglanda v Norsku, kde jsme čtyři dny testovali na zamrzlém jezeře. Nyní probíhá kontrola vozu, poslední doladění, příprava servisního zázemí a náhradních dílu. Na konci března se vše naloží do kontejneru směřujícího do Alice Springs v Austrálii.


Video o repasi vozu a Rallyškole v Norsku

Druhým přírůstkem je zbrusu nová Fabia R5, kterou si zástupci Rexteamu v pátek převzali ve Škodě Motorsport a ihned ji vyzkoušeli na testovacím polygonu Škoda Auto pod dohledem elektroniků a techniků ze Škody Motorsport. Na tomto voze nyní proběhne zaškolení mechaniků a techniků k zajištění perfektního servisu a spolehlivosti vozu, což je naší dlouhodobou prioritou. Program tohoto vozu zatím není pevně stanovený, nabízíme tento vůz k pronájmu českým i zahraničním jezdcům, s některými již jednáme a plánujeme poznávací testy.

Komentářů celkem: 3
6. 3. 2016 01:08
0 0
Hmm, to Porsche, moc pěkná práce sousedi smajlík
6. 3. 2016 10:45
0 0
A Cvrček pojede i dále s Octou WRC ?
6. 3. 2016 19:07
0 0
Zdravím do Besedic a přeji ať nová R5 jezdí jak se patří smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!