Robert Kubica se vrací na okruhy v týmu MP-Sports

Závod „12h of Mugello“ otevírá evropskou část 24h Series 2016. Pro tým MP-Sports to bude výjimečný závod hned v několika ohledech.

Bývalá hvězda Formule 1 Robert Kubica a nejúspěšnější český rally jezdec v historii MS Martin Prokop se pod hlavičkou nového týmu MP-Sports zúčastní dvanáctihodovky v Mugellu, druhého podniku okruhového seriálu 24H Series. Duo bude pilotovat závodní speciál Mercedes Benz SLS GT3.

Závod „12h of Mugello“ otevírá evropskou část 24h Series 2016. Podniku, který se na toskánském okruhu bude konat v termínu 18.-19. března, se zúčastní více než sedmdesát automobilů. Pro tým MP-Sports to bude výjimečný závod hned v několika ohledech. Za prvé se bude jednat o první představení nového týmu a jeho Mercedesu SLS GT3. Z a druhé se pilot Martin Prokop poprvé postaví na startovní rošt okruhového závodu a po deseti letech soutěžení v seriálu MS v rally (WRC) vyzkouší své schopnosti na závodní dráze. A za třetí, s bývalým vítězem podniku F1 Robertem Kubicou bude mít v sestavě jednoho z nejtalentovanějších okruhových jezdců současné doby. Kubica oslaví svůj návrat na okruhy po třech sezonách právě v seriálu WRC.

„Jsme nadšeni, že se nám podařilo získat Roberta do sestavy pro závod v Mugellu. Mít bývalého pilota Formule 1 v týmu je pro náš první závod něco skutečně výjimečného. Jsem přesvědčen, že se všichni můžeme z Robertových zkušeností mnohé naučit, protože okruhové ježdění vyžaduje jiné dovednosti a pro Martina to z WRC a Dakaru bude veliký krok do neznáma. Naším cílem bude naučit se v nové soutěži co nejvíce a pokud vše půjde dobře, můžeme pomýšlet i na slušný výsledek,“ říká Quirin Müller, manažer týmu MP-Sports.

Martin Prokop dodává: „Pro mě to bude obrovská zkušenost. Bude to můj první závod na okruhu a tak vše bude zcela nové. Samozřejmě jsme během min ulého roku absolvovali nějaké testy, ale jako závod to bude má premiéra. Jsem nadše ný z toho, že Robert bude součástí našeho týmu. Jeho obří zkušenosti mi pomohou zlepšovat se po st ránce jízdního stylu, strategie během závodu i nastavení vozu.“

„Z návratu na okruhy po třech letech ve WRC mám opravdu dobrý pocit a nemohu se ho dočkat. Mým posledním závodem byla Velká cena Abu Dhabi v roce 2010. Když mne tým před pár týdny kontaktoval, rozhodl jsem se mu svou přítomností při jeho premiéře pomoci. Martin je můj kamarád ze seriálu WRC a jeho tým dobře znám. Pro mne samotného to bude první zkušenost s vozem kategorie GT3 a na tuto výzvu se těším. V tuto chvíli by se mělo z mé strany jednat o jednorázový start v rámci Martinova týmu. Jsem však přesvědčen, že přesto, že se na startu objeví špičkové vozy a nejlepší jezdci kategorie GT, my jako nově sestavený tým podáme kvalitní výkon a zajedeme dobrý výsledek. V přihlášené konkurenci to nebude jednoduché, ale nebudeme se půl dne vozit jen tak do počtu,“ říká motivovaný Kubica.

Tým bude testovat na okruhu v Mugellu 16. března. „V následujících dvou týdnech je před námi mnoho práce. Vracíme se z Rally Mexico a celý tým se musí ihned vrhnout do příprav na Mugello,“ dodává Müller.

Fakta o závodu

První oficiální volný trénink se uskuteční v pátek 18. března od 9:15 do 10:45, následován kvalifikací v čase 11:00 – 11:45. Závod samotný bude rozdělen do dvou částí, protože kvůli omezení hluku se na okruhu v Mugellu nezávodí v noci. To znamená, že soutěž odstartuje ve 14:00 a bude přerušena v 18:00, kdy budou vozy umístěny do uzav řeného parkoviště. Znovu odstartováno bude v sobotu v 9:30 a závod bude ukončen v 17:30.

Celou soutěž budete moci sledovat v přímém přenosu na www.24hseries.com.

Komentářů celkem: 3
7. 3. 2016 21:48
0 0
Tak Prst prchá z WRC.No nedivím se.Jen jsem zvědav jak se popasuje s tím "Medvědem"smajlík co? Medvěde smajlík
9. 3. 2016 17:33
0 0
Tohle je paráda. Takový jezdec v týmu, to se cení. Líbí se mi, jak se Martin v poslední době závoděním baví. Komu se tohle poštěstí? Dakar, WRC a pak závod s GT s jezdcem F1...parádasmajlík
9. 3. 2016 18:24
0 0
nebudu radit, ale jako první by měl jet Robert, pro soutěžáka je start a ty mraky aut před, vlevo, vpravo i vzadu, docela slušnej šok (zkušnost o milion lig nižší, ale v podstatě stejná), ono bude stačit, když bude Martin slalomovat mezi pomalejšíma a nechávat se předjíždět rychlejšíma (doufám, že jich nebude moc), v tomhle mají super výcvik kucí z motokár (Robert je jeden z nich), ti dokážou jet se soupeřem na centimetry vedle sebe několik zatáček už jako školácí smajlík
jsem na ten race fakt hodně zvědavej a držím palce oběma fárům smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!