Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 3. 2016 19:45 − 2815× − 0

Mads Ostberg: Start na Kanárech zajistila dovolená

Norský jezdec, který je aktuálně druhým mužem hodnocení jezdců MS se o tomto víkendu ukáže v Mistrovství Evropy.

Jezdec M-Sportu Mads Ostberg si na začátku března moc neodpočine. O právě uplynulém víkendu absolvoval Mexickou rally, kde bral třetí příčku, která jej posunula na průběžné druhé místo v tabulce jezdců a o blížícím se víkendu pak na Nora čeká start na Rally Islas Canarias, kde se představí s Fiestou R5 v barvách místních sponzorů. Ač asfalt není jeho nejsilnějším povrchem, bude jistě Mads patřit mezi velké favority soutěže, protože pokud nic jiného, tak oproti svým evropským konkurentům má na svém kontě tři světové soutěže a jeden podnik norského mistráku, kde si vyzkoušel Fiestu R5 rodinného týmu Adapta motorsport. U příležitosti startu pak Ostbergovi položil server fiaerc.com několik otázek.

Jak se vůbec tvá účast na Kanárských ostrovech zrodila?

Možná tomu nebudete věřit, ale za vše může fotka, kterou jsem nahrál na Instagram. V době loňských Velikonoc jsem byl na Kanárských ostrovech na dovolené a na Instagram jsem umístil fotku hotelu s popiskem, jak moc se mi na ostrovech líbí. Spojil se se mnou manažer hotelu, který mě také představil některým dalším lidem, dali jsme se do řeči a nakonec jsme byli schopní sjednat dohodu s RMC Motorsportem, která mi umožňuje se zúčastnit rally, což je fantastické.


Design Madsovy Fiesty R5

Kolik toho o soutěži víš?

Moc toho není, jen to, co jsem viděl na cestách při své dovolené na ostrovech. Připadá mi to jako typický španělský asfalt, rychlý a plynulý, ale to zjistím až ve chvíli, kdy tu budu. Možná se vám to bude zdát divné, ale pokud nesedím v soutěžním autě, tak kompletně přepínám – o rally si nečtu, ani jej nesleduji v televizi. To tedy znamená, že pokud jde o nové soutěže, tak na ně opravdu odborník nejsem.

Pojedeš s vozem specifikace R5. Jak moc to pro tebe bude nová zkušenost?

Ano i ne. S Fiestou R5 jsem zatím odjel jen jednu soutěž a to šlo o sněhový podnik v Norsku těsně před Švédskou rally s cílem znovu získat pocit z jízdy na sněhu. Vyhrál jsem s minutovým náskokem, což mě potěšilo, ale nemyslím si, že by vůbec šlo porovnávat jízdu na sněhu s jízdou po kanárských asfaltech. Tím pádem to pro mě bude docela nové. Zároveň na seznamovačky přiletím přímo z Mexické rally, nebude žádný čas na testování, takže poprvé si auto vyzkouším až na shakedownu.


Foto: www.bestofrallylive.com

Jaká máš očekávání pokud jde o výsledky?

Opravdu těžko říct, do hry vstupuje mnoho neznámých. Moc nad tím ani nepřemýšlím, mým cílem je si soutěž užít a přidat další zkušenosti na asfaltu. Vždy se hodí trávit čas v kokpitu auta, zejména letos, když jedu s novým spolujezdcem, takže pro nás je tento start fantastickou šancí. To je to hlavní. Velké poděkování patří všem, kteří start umožnili.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!