Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 3. 2016 20:45 − 8306× − 6

Tommi Mäkinen – jedeme dle plánu

Projekt návratu značky Toyota do MS má před sebou posledních cca deset měsíců, než se bude mít prezentovat na první soutěži.

Ve Finsku pracuje Toyota Gazoo Racing na návratu značky Toyota zpět do světového šampionátu v rally a i když zatím ještě Yaris WRC nevyjel, šéf týmu Tommi Mäkinen odmítá, že by byli pozadu oproti časovému plánu. Objevovaly se totiž spekulace tvrdící něco jiného, ale jak čtyřnásobný mistr světa řekl týdeníku Motorsport News, spekulace jsou pouhými spekulacemi a vše běží jak má. Yaris již stojí na dílně a jediné, co zabránilo tomu, aby se poprvé vydal polykat testovací kilometry v původně plánovaném datu 17. března, jsou díly na transmise které se nepodařilo včas doručit. Nově se tedy prototyp na trať poprvé vydá na začátku dubna.


Foto: www.wrc.com

Více už řekne přímo Tommi: "Původně byl test naplánovaný na duben, ale pak se objevila možnost, že by se mohl odehrát už v březnu a snažili jsme se to zvládnout, ale nebylo to možné, takže se vracíme zpět k původnímu plánu. Nemáme zpoždění, vše jde tak, jak by mělo," vysvětluje Mäkinen nastálou situaci a pokračuje, "jde o drobnost. Vše je připravené. Motor je už v autě a teď čekáme na nějaké drobné díly. Říkám vám, opravdu nejde o žádné drama."

Vzhledem k tomu, že tým sídlí ve Finsku, proběhne v zemi rally zaslíbené i první test vozu před tím, než se později vydá do světa. "Na začátku května bychom měli testovat na jihu Evropy a ve střední Evropě. A pak budeme muset najet množství kilometrů," odhaluje šéf Toyota Gazoo Racing další plány a říká, že testování budou obstarávat dvě separátní skupiny, které budou pracovat zároveň a díky tomu půjde získat více informací a dat z testů, než kdyby se jezdilo pouze na jednom místě v jeden čas.


Foto: www.wrc.com

To týmu pomůže urychlit vývoj, protože vůz musí být k prvnímu lednu 2017 homologovaný, aby stihl nasazení na úvodní Rallye Monte Carlo, avšak samotný homologační proces zabere nějaký čas podklady k ní musí být hotovy koncem léta. A jak Tommi Mäkinen říká, neúčast v Monaku nepřipadá v úvahu. V Puuppole, kde tým sídlí se tedy nyní pracuje dnem i nocí, aby bylo vše nachystáno a program nenabral žádného zásadního zpoždění.

Komentářů celkem: 6
10. 3. 2016 20:54
0 0
Podle toho, jak málo to jezdí to na nějakej úspěch nevypadá. Rád se budu mýlit smajlík
10. 3. 2016 21:13
0 0
No dle článku to zatím nejezdí vůbec:Motor je už v autě a teď čekáme na nějaké drobné díly. Říkám vám, opravdu nejde o žádné drama."
10. 3. 2016 21:19
0 0
To smrdí... (čím dál víc)
10. 3. 2016 21:25
0 0
Stejný průšvih jako MINI byť věřím že Tomimu že jim nejde jen oto rozprodat auta a pak se na to vykašlat. Snad se pletu...
10. 3. 2016 21:41
0 0
Testování ve střední Evropě? Nekde jsem četl, že Juho bude hodne mluvit do výběru testovacich trati a ČR zna.
11. 3. 2016 22:44
0 0
Mini náhodou vůbec nemuselo být průserové auto smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!