14. 3. 2016 18:45 − 2176× − 0

Na startu se objeví vítěz Valašky z roku 2013

První eso vytáhla v neděli 13. března odpoledne z pomysl-ného rukávu Rocksteel – 35. Valašská rally 2016.

První eso vytáhla v neděli 13. března odpoledne z pomysl-ného rukávu Rocksteel – 35. Valašská rally 2016. Přihlášku s pořadovým číslem šest totiž její pořadatelé obdrželi od vítěze Valašské rally 2013 Martina Vlčka (na snímku).

Martin Vlček však obhajovat prvenství z před tří let nepřijede s teh-dejším parťákem Richardem Lasevičem. Toho před časem v horkém sedle spolujezdce nahradila Jindřiška Žáková (na snímku). Spolu odjeli vloni celou sezonu. „Přijedeme si na Valašku otestovat, jak by se nám mohlo dařit v našem novém WRCéčku. Začneme si na něj zvykat v ostrém režimu. Bude to po dlouhých letech opětovné setkání s autem této specifikace. Absolvovat s ním chceme celou letošní sezonu,“ poznamenal Martin Vlček.

Na letošní Valašku se se svojí soutěžáckou partnerkou Jindřiškou Žákovou velmi těší. „Očekávám, že Valaška se letos odrazí směrem k znovunabytí renomé, které mívala v minulosti. To je, alespoň pro mě, docela zásadní. Pokud se to pod vedením nových lidí na rozhodujících postech povede, půjde o vstupenku do velkého mistráku, kam Valašská rally nejenom historicky patří,“ svěřil se Martin Vlček se svým názorem.

Zdůraznil přitom, že je potřeba tuto šanci novým lidem v řízení Valašské rally dát. „Postaru už Valaška nadělala chyby, které, ať už v očích veřejnosti, Federace automobilového sportu, Svazu rally nedopadly dobře.

Sám jsem se v posledních letech zúčastnil všech a mnohdy jsem odjížděl domů nazlobený. Doufám, že letos se už nic podobného nestane. Nadějí je, že v jejím čele stojí aktivní závodníci, kteří vědí, o čem to je a že se to taky tak v organizaci a průběhu rally projeví,“ neskrýval své přesvědčení Martin Vlček.

Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 s centrem ve Valašském Meziříčí otevře novou sezonu rallysportu v České republice. Valaška je také letos započítávána do Rallyprintsérie, Poháru 2+, Poháru mládeže a Poháru pořadatele. Populární Valaška je na programu v termínu 15. – 16. dubna. Pořadatel JTRT pro s. r. o. Vsetín a organizátor AutoMotoKlub Rallye-Sport – Vsetín připravili trať v délce 239,58 km, která obsahuje na čtyřech úsecích osm obtížných rychlostních zkoušek v délce 72,18 km. První vůz odstartuje do rally v sobotu 16. dubna v 08:50 hodin z areálu Tatra Kopřivnice. Vítěz pak do cíle rally na náměstí ve Valašském Meziříčí přijede týž den v 16:51 hodin. Na startu polojubilejní Valašské rally je očekáváno kvalitní jezdecké pole a pestrý vozový park.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně také na oficiální webové stránce Rocksteel – 35. Valašské rally 2016, www.valasskarally.eu a na její facebookové mutaci.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!