MOGUL driving cup – jaro dorazilo do Sosnové

Při posledním závodě MOGUL driving cupu se na závodnících nejspíše projevilo nastupující jaro. Závodilo se dost zostra.

Již sedm z osmi závodů je odjeto v sérii MOGUL driving cupu, kde závodí amatérští závodníci na různých variantách tratě na autodromu v Sosnové. V posledním závodě, který se v Sosnové u České Lípy odjel v sobotu 5. března, se ale kromě amatérů objevilo i několik závodníků z rally či rallycrossu, kteří přijeli před sezonou vyzkoušet své závodní speciály.

Bylo se rozhodně na co dívat a k tomu přispěla i hodně bojovná nálada některých účastníků, na které již zřejmě dolehlo blížící se jaro. Na plynulé a rychlé trati totiž někteří závodili o něco více zostra, než bylo zdrávo, a dočkali jsme se i několika kolostřešních kombinací. Ty však vždy skončily bez újmy na zdraví závodníků a profesionální pořadatelé Autodromu Sosnová a odtahová služba si s poškozenými vozy vždy poradili velmi rychle. Při sedmém závodě série MOGUL driving cup se už také naplno ukázalo, kdo jsou největšími adepty na zisk vítězství v celé sérii, několik závodníků ve svých třídách již nemůže být předstiženo a slavili tak celkové prvenství ve své třídě v sérii. Ti nejlepší ve svých třídách navíc získají možnost závodit při Jarním Setkání mistrů na autodromu v Sosnové před zraky diváků 27. března 2016, kde budou součástí celodenního programu na autodromu například s účastníky Rally Dakar při Dakar Setkání.

Sedmý závod série MOGUL driving cupu nejlépe vyšel Tomáši Hrazdírovi, který se svým Mitsubishi Lancer EVO VI startoval letos v Sosnové třikrát a třikrát bral body za absolutní prvenství. Skvělý výkon mu zajistil účast na Jarním Setkání Mistrů. Hrazdíra kromě absolutního prvenství zvítězil i ve třídě 6, kde za ním skončil mladý Petr Semerád s Mitsubishi Lancer EVO IX a Václav Švec se stejným automobilem. O necelé tři vteřiny pomalejší než Hrazdíra byl při sedmém závodě MOGUL driving cupu Václav Bumbálek s Mitsubishi Lancer EVO VIII MR ve třídě 3, ten ve třídě předstihl druhého Jiřího Kratochvíla s Mitsubishi EVO X a třetího Daniela Tasáryho, také s desátou evolucí značky třech diamantů. Na čtvrtém místě celkové klasifikace sedmého závodu najdeme známé rallycrossové jméno, kterým je Josef Šusta. Ten před sezónou přijel do Sosnové otestovat zbrusu nový speciál pro rallycross, kterým je Škoda Fabia. Ve třídě 4 předstihl Leoše Hradila se Škodou 1000MB a Maximiliana Höniga s Toyotou Yaris. Na desátém místě absolutně najdeme Petra Starého s Hondou Civic Type-R, který zvítězil ve třídě 2 před Jindřichem Majerem s BMW 325i a Slavomírem Žecem s Volkswagenem Golf GTI. Tomáš Jarosil s Citroënem Saxo VTS znovu ovládl třídu 1 a nechal za sebou druhého Marka Honse s Peugeotem 106 S16 a Vratislava Buchara s dalším „Francouzem“ Citroënem Saxo VTS. Vítězství ve třídě 5 bral tentokrát Aleš Gollner s Renaultem Clio Sport . Druhý ve třídě dojel Jindra Kriegel s Fordem Puma a třetí místo patřilo Janko Selakovičovi se Seatem Leon 1,8T.

Podívejme se teď na celkové výsledky MOGUL driving cupu po sedmém závodě. V celkovém vedení je Daniel Tasáry, ale ten se ještě o vítězství popere s Jiřím Kratochvílem. Třetí místo patří Petru Semerádovi, který je těsně před Tomášem Hrazdírou. Kategorii 2WD zatím vede Maximilian Hönig před Tomášem Jarosilem. V jednotlivých třídách to vypadá následovně. Ve třídě 1 již nemůže být předstižen Tomáš Jarosil a slaví vítězství. Gratulujeme! Stejně jednoznačně vypadají výsledky na čele třídy 2, kde dominuje Jindřich Majer, a i on může slavit. Proto i jemu gratulujeme! Ve třídě 3 už je o vítězi také jasno a stal se jím Daniel Tasáry. Gratulujeme mu stejně jako Maximilianu Hönigovi ve třídě 4, který s dvoukolkou Toyota Yaris letos podával skvělé výkony a ve třídě zvítězil. Vítěze série MOGUL driving cup už zná i třída 5., kde slaví Aleš Gollner a zaslouží si gratulaci stejně jako Petr Semerád, který letos ovládl třídu 6. O další pořadí ve třídách a i v celkovém pořadí bude ještě sveden souboj na posledním závodě, který se odehraje 26. března a bude předzvěstí Jarnímu Setkání mistrů o den později. Přihlášky, aktuální pořadí a ještě více informací o MOGUL driving cupu 2016 a o dalších akcích Centra kurzů bezpečné jízdy a autodromu Sosnová najdete na www.autodrom.cz

Výsledky sedmého závodu MOGUL driving cup http://mdc.ms-free.net/2016/7z.html

Tabulka průběžného pořadí: http://www.autodrom.cz/data_rs/16mdc7.pdf

Foto galerii ze závodu najdete na: http://www.autodrom.cz/cs/18-mogul-driving-cup/169-mdc-5-3-2016-mapa-trate-startovni-listina.html#web

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!