Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 3. 2016 19:32 − 4214× − 0

Kevin Abbring poprvé s i20 WRC v Portugalsku

Kevin Abbring má za hlavní náplň své práce testování nové i20 R5, ale přijde šance si sednout i do WRC.

Loni se Kevin Abbring posadil za volant Hyundai i20 WRC v ostré soutěži při pěti příležitostech (jedna byla neplánovaná – konkrétně Švédsko, kde týmu chyběl zraněný Dani Sordo) a nejlepší výsledek si Nizozemec odvezl z Německa, kde na tamních asfaltech bral 11. příčku. Letos má Abbring, který je hlavně testovacím pilotem týmu, na starost vývoj jak nové i20 R5, tak částečně také i20 WRC 2017, ale aby nevyšel ze soutěžního tempa, tým pro něj naplánoval trojlístek startů. Ten první na něj bude čekat již v Portugalsku, druhý přidá opět na šotolině, tentokrát té Sardinské a místo třetího startu doposud nebylo oznámeno. Vzhledem k tomu, že zbylá trojice jezdců má letos potvrzeny starty na všech soutěžích MS, bude Nizozemec sedlat čtvrtý vůz, kterým však bude i20 WRC loňské specifikace, nikoliv té letošní.

"Dvě soutěže následují hned po sobě, takže bych měl profitovat z toho, že z jedné pojedu na druhou rozjetý. Je zřejmé, že pokud v autě nesedíte často, tak se na vše musíte připravit s dvojnásobnou pečlivostí," říká k nadcházejícím světovým startům serveru autosport.com Kevin Abbring a pokračuje slovy o autě, se kterým pojede, "na těchto soutěžích to nebude hrát roli. V loňském roce jsme získali skutečně dobré zkušenosti s WRC, takže mým cílem pro Portugalskou rally bude se co nejrychleji dostat do tempa a pak získat umístění v TOP 10 konečné klasifikace."

K rozhodnutí Kevina Abbringa nasadit při třech soutěžích dodává svůj pohled i šéf týmu Michel Nandan. "Vždy jsme měli za to, že je dobrý nápad mít testovacího jezdce, který také odjede nějaké ostré kilometry. S Kevinem jsme se dohodli, že letos odjede tři soutěže s poslední verzí našeho auta z roku 2015, což bude součástí našeho programu nasazení čtvrtého auta po boku trojice pravidelných," vysvětluje Michel Nandan a říká k aktuální pracovní náplni nizozemského jezdce: "Na začátku roku byl Kevin zaneprázdněný testováním auta R5, což byla absolutní priorita, ale teď, když sezóna trochu pokročila, máme k dispozici více času a mohli jsme mu nabídnout nějaké starty v MS. Rozhodli jsme se pro Portugalsko a Sardinii, protože ty mu poskytnou užitečné zkušenosti na šotolině. Loni na Korsice Kevin svým poutavým výkonem ukázal svůj potenciál, takže se těšíme, co letos dokáže."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!