Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 3. 2016 22:10 − 4249× − 4

Jost Capito rozjíždí hledání svého nástupce

Šéf Volkswagen motorsportu poté, co má tým zajištěnu budoucnost, plánuje urychlit přesun do Formule 1.

Program Volkswagen motorsportu byl novým představenstvem koncernu VW nedávno schválen minimálně do roku 2019 a tak se odcházející šéf Jost Capito může soustředit na urychlení svého přesunu do Formule 1, kde má nastoupit u týmu McLaren. To, že na šéfa týmu, který poslední tři roky dominuje světovému šampionátu, čeká místo v F1 se ví od ledna, ale také se ví, že Capito neodejde dřív, než za sebe najde nástupce. A na toto má nyní Němec čas a bude se tomuto úkolu věnovat, protože ve Formuli 1 se pomalu, ale jistě blíží začátek sezóny, když o tomto víkendu šampionát začne v Austrálii.

"Jednání ve Wolfsburgu a potvrzení programu týmu byly základy pro diskuze o mém nástupci. Když víte, že jednáte o schváleném programu, tak to úplně mění situaci," nechal se pro server autosport.com slyšet Jost Capito a pokračuje, "je to těžké. Jistě, tato práce u VW je skvělá, ale kdybych tu chtěl zůstat, tak bych nepodepsal smlouvu v F1. A když vidím, co se děje, tak bych se do toho rád co nejdříve vložil. Úzce pracujeme jak s Volkswagenem, tak s McLarenem na nalezení toho správného řešení, se kterým by byli všichni spokojení. Panuje okolo toho dobrá atmosféra."

Pro McLaren, osminásobného šampiona mezi konstruktéry, byl loňský ročník nejhorším od roku 1980, kdy taktéž skončil až na nelichotivé 9. příčce tabulky konstruktérů a je jasné, že britský tým by chtěl výš. Při předsezónních testech najel víc kilometrů než loni a Jost Capito to vidí jako pozitivum. "Myslím si, že je potřeba odvést ještě hodně práce a to je dobré, oproti loňsku je jistě vidět zlepšení. Odjelo se mnohem více kol než vloni a spolehlivost je první věcí, která se musí řešit. Když už jedete, tak se dá zlepšovat výkon, ale pokud nenajíždíte kilometry, tak se zlepšovat nemůžete. Je bez debat, že Honda a McLaren přes zimu odvedli skvělou práci, teď je potřeba, aby auto fungovalo jako celek. Zatím jsem na McLaren neměl žádný vliv, nejdříve musíte porozumět. Jsem s nimi v kontaktu, poslali mi nějaké věci a řekli co se děje," uzavírá hodnocením své současné role v McLarenu Jost Capito, který je zatím stále šéfem VW Motorsportu.

Komentářů celkem: 4
16. 3. 2016 23:26
0 0
Pokud nevadi ze neumim nemecky tak ja to za nej vezmu :D
17. 3. 2016 18:56
0 0
Wolfsburg se píše s "W"...smajlík
17. 3. 2016 19:38
0 0
Původně napsal Alex_CZ
Wolfsburg se píše s "W"...


To je fofr ta oprava pravopisu....
17. 3. 2016 20:56
0 0
tak upozornils mě na to a když jsem by online, tak jsem to písmenko opravil
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!