Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 3. 2016 20:10 − 3248× − 2

Alex Lukyanuk začal ME vítězně, teď hledá sponzory

Loňský třetí muž Mistrovství Evropy Alexey Lukyanuk letos začal sezónu výborně, když na Kanárských ostrovech zvítězil.

Ruský jezdec Alexey Lukyanuk byl při Rally Islas Canarias třetím jezdcem, který se probojoval v průběžném pořadí v rámci ME do čela a byl nakonec tím, který se v cíli radoval nejvíce. Ale je nutno dodat, že cesta k vítězství nebyla nejpřímější. V pátek se ruskému jezdci nepovedlo ideálně zvolit pneumatiky a den dojížděl na kompletně sjetých pláštích a na v tu dobu vedoucího Kajetana Kajetanowicze ztrácel 22 sekund. V sobotu mu naopak volba obutí vycházela dobře, což se nedalo říct o jeho polském soupeři, který špatnou volbou prohospodařil celý svůj náskok a Lukyanuk si díky tomu dokázal vybudovat půlminutu k dobru, kterou si udržel až do cíle, kde se radoval v vítězství v evropské klasifikaci a z největšího bodového přídělu.

"Neočekávali jsme, že bychom tady mohli zvítězit a bylo pro nás velkým překvapením, když jsme zjistili, že jsme ve vedení. V pátek jsme udělali pár chyb při volbě pneumatik. Se soutěží jsme neměli žádné předchozí zkušenosti a asfalt je tady docela specifický," vrací se k průběhu Rally Islas Canarias Alexey Lukyanuk a pokračuje, "bylo těžké se dostat do správného tempa, ale nakonec se nám to povedlo a chyby, které jsme udělali v úvodu soutěže nás učinily chytřejšími v jejím závěru. Možná, že jsme nebyli nejrychlejší, ale dobře jsme pracovali s gumama a vše pro nás dopadlo dobře. Z tohoto vítězství i průběžného vedení v šampionátu mám velkou radost."

Ale ne vše je v této chvíli pro Alexe Lukyanuka ideální. Pilot zatím nemá zajištěný budget na účast v celém Mistrovství Evropy, ale výsledek z Kanárský ostrovů jej motivuje k ještě usilovnějšímu hledání dalších partnerů, kteří by jeho tažení kontinentálním šampionátem podpořili. "Je jasné, že budu naplno pracovat na tom, abych našel další sponzory. Máme některé výborné a věrné sponzory, ale potřebujeme více, protože děláme nákladný sport. Účast v evropském šampionátu nám dává dobrou pozici, takže to všechny motivuje. Doufejme, že se mi podaří najít nějaký ten budget k tomu, abych mohl odjet víc soutěží a uvidíme, co se bude dít," uzavírá Aleyey Lukyanuk. Dle přihlášek to vypadá, že minimálně na druhém podniku ERC – Circuit of Ireland chybět nebude, protože pořadatelé potvrdili přijetí jeho přihlášky.

Komentářů celkem: 2
17. 3. 2016 21:35
0 0
Alex je mi sympatický a přeju mu to. To, jak rychle se na asfaltu zařadil do absolutní špičky je neuvěřitelné. Snad se mu při hledání sponzorů bude dařit (měli by se o něj spíš začít prát, protože ještě půjde hodně vidět)...
haq
18. 3. 2016 10:56
0 0
Snad sežene peníze, mohl by se nahánět s Kajtem celou sezónu smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!