Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 1. 2017 20:53 − 3638× − 0

Alex Lukyanuk se představí ve Švédské rally

Evropský vícemistr Alexey Lukyanuk se s Fordem Fiesta R5 přihlásil na Švédskou rally, druhý podnik mistrovství světa.

Po roce a kousku se na tratích MS opět ukáže ruský jezdec Alexey Lukyanuk. Naposledy s Fiestou R5 startoval ve Walesu 2015, kde však hned po první zkoušce musel skončit kvůli chladiči a od té doby se úřadující evropský vícemistr ukazuje právě jen na starém kontinentu v rámci jeho šampionátu. Jak prozrazují přihlášky na Švédskou rally, posádka Lukyanuk – Arnautov se na severu představí v MS v rámci WRC2, kde bude jedním z devíti soutěžících startujících s Fiestou R5. Avšak jak z Ruska zaznívá, druhý podnik kalendáře MS 2017 je zatím jedinou jistou soutěží a další program záleží, ostatně jako vždycky, na penězích, které se posádce povede zajistit.

Více už samotný Alex Lukyanuk: "Všechno se událo na poslední chvíli, sotva jsme měli čas se přihlásit. Jedná se pro nás o jediný jistý podnik. Stejně jako loni vstupujeme do začátku sezóny s tím, že nemáme jasně daný program. Nyní za námi stojí ELEMENTY.ru a na start Švédské rally se postavíme s týmem, se kterým jsme loni dokázali zajet nejrychleji 49 rychlostních zkoušek v mistrovství Evropy. Takže pojede s nám dobře známou Fiestou R5," říká ruský jezdec k nejbližším plánům.

"Na jednu stranu je dobré, že se představíme v mistrovství světa, ale na druhé pro nás půjde o úplně novou úroveň závodění s větší odpovědností a komplexitou, takže není prostor pro euforii, jelikož je před námi hodně práce," uzavírá pro ruský autosport Alexey Lukyanuk. Zajímavým faktem při pohledu do výsledkové databáze eWRC-results je také to, že ruský jezdec na sněhu nestartoval dobré dva roky, neboť naposledy tomu bylo na začátku sezóny 2015, kdy s Yevgenem Chervonenkem absolvoval Jaenner a Liepaju.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!