19. 4. 2017 21:21 − 4585× − 0

Právě vychází magazín Rally 3/2017

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Valašská rally Valmez – Kopeckého domácí neporazitelnost pokračuje

Na jedenáct závodů v řadě protáhla svoji vítěznou sérii na českých soutěžích s vozem Fabia R5 tovární dvojice Jan Kopecký – Pavel Dresler. Největší boj při 36. ročníku Janča Valašská rally se tak v závěru odehrál o druhé místo mezi Václavem Pechem a Janem Černým, který zkušenější Pech vyhrál o jedinou sekundu.

Andrej Barčák – Přes zimu jsem si vše srovnal v hlavě

Jednoznačně patřil k největším překvapením letošní Valašky. Od úvodních kilometrů se usadil na čelních příčkách dvoukolek a třídy 6…

Olga Lounová

"Sním o startech s vozem R5," říká nejrychlejší česká zpěvačka.

Pozvánka Rallye Šumava Klatovy a Rally Vyškov

České šampionáty pokračují podniky v Klatovech a ve Vyškově.

Chceme mít přívětivou rally

Rozhovor s Jiřím Valentou, ředitelem Rallye Šumava Klatovy

Rally Vyškov – Sázka na osvědčenou klasiku

Byly roky, kdy se více než polovina tratě vyškovské rally jezdívala ve vojenském prostoru a svojí náročností patřila mezi to nejlepší, co české soutěže nabízely. Se vstupem do nového tisíciletí tento charakteristický rys vymizel, čímž sice utrpěla sportovní hodnota, velikou oblibu si však hanácká soutěž získala mezi diváky. Ti se i letos mohou těšit na zařazení prašných polních cest, které z jiných soutěží postupně mizí. O základní informace k XXV. ročníku Rally Vyškov jsme požádali předsedu organizačního výboru Ladislava Petráše.

Rallysprint Kopná – Show Tomáše Kostky

Jeden z nejpopulárnějších závodů na domácí scéně, slušovický Ageus Rallysprint Kopná, se po dvouleté pauze vrátil do kalendáře šestidílného seriálu RI OKNA Rallysprint série. Výsledkem byl bezproblémový průběh, extrémně náročné, uklouzané tratě a jasné vítězství dvojice Tomáš Kostka – Ladislav Kučera. Na stupních vítězů je doplnili Jaromír Tarabus s Danem Trunkátem a Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou. V rámci RSS slavila prvenství zlínská dvojice Egon Smékal – Petra Němcová s Citroënem DS3 R3T MAX.

Filip Schovánek – Nechtěl jsem jít z WRC níže

V letech 2002 až 2007 bylo spojení Jan Kopecký – Filip Schovánek nedílnou součástí domácích i zahraničních soutěží.

Vzpomínka na Otu Landeckého

Ota Landecký (nar. 5. listopadu 1940) patřil na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století k nejlepším českým spolujezdcům.

ERC: Azores Rally – Pohroma favoritů

Úvodní soutěž evropského šampionátu na Azorských ostrovech přinesla pod rouškou husté mlhy velmi dramatickou podívanou. Po odstoupení tří největších favoritů se z vítězství při premiérovém startu se Škodou Fabia R5 radoval Portugalec Bruno Magalhaes. Úspěch okřídleného šípu potvrdil druhým místem vítěz nové kategorie ERCJ U28 Marijan Griebel. Havárie a problémy se nevyhnuly kvartetu českých jezdců. Slušnou porci bodů získal pouze Filip Mareš za třetí příčku v juniorské kategorii U27.

Rally Guanajuato Mexico – Kris Meeke zahrál všem na nervy

Třetí podnik MS, tři různé značky na stupních vítězů a třetí vítězná dvojice. Po Fordu a Toyotě se v Mexiku radovala značka Citroën. Jeho jednička Kris Meeke si však pořádně pohrál s nervovou soustavou týmových kolegů, když necelý kilometr před cílem poslední vložky vyletěl z trati a téměř skončil s citroënem na střeše. Nakonec ale vše dobře dopadlo, Meekovi s Naglem stačil náskok k udržení prvenství. Druhou pozici obsadili Sébastien Ogier s Julienem Ingrassiou, třetí Thierry Neuville s Nicolasem Gilsoulem.

Tour de corse – Kruh se uzavřel!

Každý z prvních čtyř závodů sezony získala jiná značka. Po Fordu, Toyotě a Citroënu se na Korsice radoval zásluhou tandemu Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul Hyundai. A chvíli to dokonce vypadalo, že korejská značka získá double. Proti však byl Sébastien Ogier, jenž v posledním testu zdolal Daniho Sorda. Naprázdno nevyšla ani Toyota, čtvrtý Jari-Matti Latvala navíc získal maximum bonusových bodů v Power Stage.

Tour de Corse 1987 – Korsika nezná vyvolené

Přesun obávané Korsické rally na jarní termín není žádnou novinkou. Zakládající soutěž seriálu MS se stěhovala z pozdního podzimu na květen už na počátku osmdesátých let. Divoký ostrov korzárů byl svědkem mnoha dramatických situací a zápisů do historie. Jedním z nich byl opomíjený ročník 1987. V rané éře skupiny A vyhrál Tour de Corse soukromý jezdec Bernard Beguin se závodním BMW M3.

WRX 2017 – Úvod pro loňského šampiona

První závod rallykrosového mistrovství světa vyhrál úřadující světový šampion Mattias Ekström.

Xavier Pons

Po Loebovi či Alénovi přivítala Sosnová dalšího bývalého soutěžáka světového formátu. Tím byl Španěl Xavier Pons, který přijel do Česka na pozvání stáje South Racing Central Europe. Na autodromu v Sosnové předvedl fanouškům i své jezdecké kvality, my jsme naopak bývalého továrního jezdce Citroënu a Subaru vyzpovídali.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!