18. 12. 2010 22:16 − 3299× − 35

Opletalka se otřásá

Opravdu se Opletalka otřásá, ovšem smíchy. Důvod? Prozaický.

Opravdu se Opletalka otřásá, ovšem smíchy. Důvod? Prozaický. Dne 16. 12. bylo nařízeno projednání mé kauzy, v níž jsem napadl rozhodnutí disciplinární komise o zákazu činnosti.

Soudkyně po přečtení důkazů a seznámení s argumenty protistran rozhodla. Zamítla mou žalobu s odůvodněním, že jsme nedodrželi lhůtu pro podání žaloby. Nejasnosti ve lhůtách vznikly díky průtahům s mým odvoláním k Národnímu odvolacímu soudu, které se nakonec neuskutečnilo. A proto tedy platila lhůta od rozhodnutí disciplinární komise, které bylo vydáno o 14 dní dříve. Hloupost moje nebo mého právníka? Pravda je, že právníci AČR byli perfektně připraveni. Takže žaloba zamítnuta a abych si pěkně pochutnal na hořkém poháru, tak mi soudkyně nařídila uhradit náklady soudu i autoklubu. S náklady na mého advokáta to je již šestimístná sumička.

Resumé je tedy následující. AČR vlastně zvítězil, já vše zaplatím a vůbec jsem se nedozvěděl na čí straně je pravda. Po skončení soudu a díky mým kamarádům, kteří mě vzkřísili z mdlob, mě advokát navrhl odvolání. Nezastřelil jsem ho jen proto, že jsem ještě pořádně vzteky neviděl. Pravda, soudkyně také naznačila, že na odvolačku bude potřeba více probrat a zvážit argumenty, ale v kanceláři JUDr. Štovíčka nejsou amatéři a peníze od AČR si tvrdě vyslouží. A já sám jako jejich soupeř viditelně nemám šanci. Popisovat moje pocity je zbytečné. Převládá bezmocnost. Kdyby po podrobném projednání věci bylo soudkyní rozhodnuto o tom, na čí straně je právo, byl bych spokojen. A to i v případě prohry, protože i to by byl konečný verdikt. Koneckonců prohrál jsem už leckdy ledacos. Ale takhle? Odvolat se?

S pozdravem Tomáš Drásta

Komentářů celkem: 35
19. 12. 2010 13:2521
0 0
Vrátníček [19.12.2010 12:57:18]
Ano, tady plně souhlasím.
19. 12. 2010 21:0922
0 0
Právník pana Drásty by se v první řadě vzdát své odměny. Soudkyně jednala v rámci pravidel. Bohužel ta pravidla jsou příšerná. Vím o tom svoje. Na podporu rád přispěji.
20. 12. 2010 08:3123
0 0
No hlavně právník je proti takovým chybám pojištěn, jak už tu několikrát zaznělo. Je potřeba to nějak řešit přes pojistku. Proč by na to měl T. Drásta doplácet?
20. 12. 2010 15:4124
0 0
Chybí tady nějaký koordinátor a číslo účtu.
20. 12. 2010 16:5325
0 0
Ahoj,jsem z toho celkem dost smutný!Ale doufám že už někdo maká na čísle účtu aby jsme mohli Tomášovi pomoc,sice nejsem závodník ale moje závodní srdce by umřelo žalem kdybych žil s tím že jsem mu nepomohl!např-200kč nikoho nezrujnuje,ale když to udělá 100 lidí tak to bude příjemná částka!!PS:On bojuje za všechny, za demokratickou budoucnost motorsportu
20. 12. 2010 17:1226
0 0
DOLLY: Bojuje za všechny, ale všichni ho v tom nechali.

Jak už psal Vrátníček, cituji:
Ano, kdyby jsme jako jezdci byli jednotní, tak přijedeme všichni na první nepovolený podnik, třeba na Berounku,necháme se zapsat do startovky a přejedem startovní čáru,FAS by pak-pardon-FAS vlastně právně neexistuje,takže Autoklub by pak všechny potrestal a na dalším podniku mistrovství republiky by neměl kdo startovat...

Tohle asi jediné by pomohlo, jenomže to by museli táhnout za jeden provaz. smajlík
20. 12. 2010 18:2427
0 0
Nesouhlasím,že ho "v tom všichni nechali".Nabídky i na finanční podporu tady vždy byly a stále jsou.Vím,že "nespokojených" je hodně a teď mají možnost jí projevit hmatatelnou formou.Každý podle možností.
Pro licenci na FAS nepůjdu,ale není mě jedno,co se tady v motorsportu děje!
Že se na FASu smějou?Na Titaniku hrála muzika i když kapela stála ve vodě a je potvrzeno,že pýcha předchází pád.
Takže čekáme na ČÚsmajlík
20. 12. 2010 19:0428
0 0
Je mi líto, že nedošlo k rozhodnutí, ale víc je mi líto, že jezdci- řekněme z první dvacítky- neřeknou svůj názor- byť jakýkoli. Na druhou stranu jezdci jako Kresta, Pech Valoušek, Peták atd. jsou závislí na tom, jestli jezdí nebo ne. Tudíž, když budou protestovat, dostanou kapky- když budou chválit, ztratí fandy a tudíž peníze. Takže je to zase na nás. Už je to číslo účtu?
20. 12. 2010 20:5429
0 0
Asi zde rozčílím dav diskutérů, ale v této diskusi nářků postrádám několik realit. Předesílám, že nejsem ani agent AČR (potažmo FAS). Nejsem ani nepřítel Tomáše Drásty, naopak fandím mu jako jezdci i člověku. Realitou zde je právní výklad kolegy SLegacy. A nyní k mým postřehům a několika větám, jak vidím tuto problematiku já.
A) T.D. se rozhodl vyzkoušet, kam až dojde FAS (držím se ustálené zkratky) ve svých hrozbách vůči nedodržení vydaných "pravidel"(zde neposuzuji jejich relevantnost z hlediska legislativy);
B) Již jeho první dopis byl natolik konfrontační v některých osloveních a pojmech, že ani největší optimista nemohl očekávat úspěch v podobě vstřícného jednání od funkcionářů FAS;
C) Právní nedostatky jednání a jejich důsledky bravurně popsal SLegacy. Chápu,že se "Opletalka" otřásá smíchy,když její odpůrce udělá takovouto chybu (zde míněn především advokát T.D.);
D) Dovoláváte se zde jednotnosti ze strany jezdců, ale kdo z jezdců, kteří se účastní podniků pořádaných FAS zde participuje??? Pouze můj kamarád bobac,který má krásné lidské cítění a rád bývá opoziční. Tak jakou hledáte jednotnost, a za koho všechno T.D. bojuje?;
E) Nemám nic proti sbírkám na pomoc osobám, které byli stiženi nahodilým neštěstím nebo jinou smolnou událostí. O tom svědčí i má agažovanost ve "Sbírce pro Íju". Bohužel, chybu advokáta a značně netakticky vedený spor za toto nepovažuji.
Tomášovi bych moc přál, aby dopady na jeho kapsu byly co nejmenší, a těším se, že ho uvidím na našich závodech, byť to nebudou ty "profesionální". Zároveň přeji Tomášovi i všem ostatním veselé Vánoce a šťastnější a spokojenější rok 2011. Věřím, že se jej dožiji, aniž bych byl pro své názory ukamenován.
20. 12. 2010 20:5630
0 0
Omluva: ... osobám, které byly stiženy...smajlík
20. 12. 2010 21:3231
0 0
Pivas:Čtu Váš příspěvek a je mi z toho smutno.To, že T.D. šel jako první proti molochu a monopolu, který v této době u nás nemá co dělat, je obdivuhodné a je taky jasné, že to přineslo nějaké chyby,protože to byl první pokus o spravedlnost za posledních 20 let éry Autoklubu .T.D. není právník a jak už jsem tady napsal, že jsem po prostudování jak podání,tak ostatních materiálů dospěl k přesvědčení, že soud mohl bez problémů proběhnout.V tom T.Drásta neudělal naprosto žádnou chybu a jeho právník dle mne taky ne,ale to teď není podstatné.V tomto případě a po mých neblahých zkušeností prostě v nezávislost soudu nevěřím.
To, co je podstatné, je nevyžívat se v nimrání ,kde se stala chyba,ale v této svízelní finanční situaci prostě lidsky pomoci.
Jinak v souvislosti a na jiném místě uveřejněnými informacemi je jasné, že Autoklubu nevadí již drahná léta účast osob podezřelých z velmi závažných trestných činů na jeho podnicích, ale vadí aktivita letitého držitele licence v jeho volném čase a za jeho peníze v nějakém jiném motoristickém podniku.
Myslím, že kdyby tady T.Drásta zveřejnil argumentaci právníků Autoklubu,možná by mnozí pochopili, co je to za ho.....,píp,píp,píp...
20. 12. 2010 22:0732
0 0
Vrátníček: Na nezávislost soudů mám asi stejný názor jako Vy. Stejně tak souhlasím se skutečností,že soud mohl proběhnout,kdyby k tomu byla vůle. Bohužel, legislativa je v bodě procesní problematiky jednoznačná, a klauzule týkající se procesních a administrativních jsou velice často využívány k "odročení" nebo zrušení i soudních sporů, které se týkají vážných trestních případů. Souhlasím s Vámi v tom, že by bylo velice zajímavé,kdyby se na světlo světa dostaly argumenty protistrany. Snad se i toho někdy dočkáme.
20. 12. 2010 22:3833
0 0
Argumenty AČR tady nedávno Tomáš zveřejnil v minulém článku a Pivasovi i ostatním doporučuji jeho přečtení.Obraz současné Opletalky hned dostane jasnější konturysmajlík
21. 12. 2010 00:3334
0 0
DANNYD: Jak ksi přišel na to,že Pech je závislý na tom aby jezdil? On se živí normálně,má svoji firmu a ta by to utáhla i bez FASu. Peníze se samozřejmě hodí,ale když mu je nedají tak se nemusí oběsit. To jen pro upřesnění.
VAZ
21. 12. 2010 21:0535
0 0
Moc děkuji všem za názory a podporu.Vážím si velmi i přístupu redakce eWRC,bez níž bych nebyl schopen zveřejnit tuto kauzu.A pro Pivase: máš pravdu,nejsem zrovna taktik a určitě jsem Opletalku naštval.Také chyba s podáním je tristní.Snad se to dá napravit,ale s jiným advokátem.Jestli tě to zajímá dopodrobna,ozvi se mi na email a já ti pošlu podrobnosti celé kauzy.Je to velmi zamotané.A pro ostatní,co by nám rádi pomohli i finančně mám číslo fungujícího účtu.Každý,kdo přispěje se mi může ozvat na email a já mu pošlu podrobnosti o kauze i přehled plateb z vybraných peněz.Účet u CS 2226364113/0800 Ahoj a děkuji za rady i pomoc.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!