Ondřej Plšek - eWRC.cz
30. 3. 2011 18:30 − 3495× − 51

Nejistá budoucnost Japonské rally

Japonci mají i nadále zájem pořádat soutěž MS, příští rok ale budou v kalendáři určitě chybět.

Japonská rally se do letošního kalendáře nedostala a dle posledních fám měli Japonci do budoucna dokonce požádat o vyřazení jejich soutěže z mistrovství světa. "Šlo výlučně o rok 2012," vysvětluje šéf soutěže Dmitrij Krivtsov. "Momentálně je velmi obtížné zhodnotit škody po zemětřesení. Jsou tedy pochyby o tom, jak těžké by bylo příští rok uskutečnit podnik MS. Mohu ale potvrdit, že Japonsko má i nadále zájem pořádání soutěže mistrovství světa."

Silná kritika se pak o víkendu ozvala ze strany Citroenu, který nemá velký zájem o start svých vozů v této asijské zemi. "Citroen neprodává vozy v Mexiku a jen velmi málo v Austrálii a Japonsku," řekl sportovní šéf značky Olivier Quesnel. "Nemyslím, že by soutěž MS v Japonsku byla smysluplná. Byl jsem tam a neviděl jsem žádné diváky. Japonci nemají o rallysport moc zájem a ani neexistuje tamní automobilka, která by vstoupila do mistrovství světa."

Kalendář MS pro rok 2012 by měla FIA představit příští týden.

Komentářů celkem: 51
31. 3. 2011 15:1141
0 0
Jan1000: Víte, asi máte pravdu... Znám se osobně s mnoha žurnalisty z Japonska, kteří jezdí jak po WRC, tak jezdí do Le Mans, na MotoGP, na Dakar... A všichni, jeden vedle druhého, mě říkali, jak vypadá v Japonsku motoristický sport a jeho oblíbenost, jak jsou klasické rallye naprosto na okraji zájmu motoristické veřejnosti... Teď ale vidím, díky Vám, jaké jsou to prolhané mrchy a už je nikdy v životě nepozdravím... Nikomu z nich ruku nepodám... Ten nahoře je za to lhaní stejně potrestal!
Je zde ale i jiná varianta, že jsou tihle pisálkové a fotografové podplaceni panem Q, aby veřejně šířili lži o nepopularitě rallyesportu v Japonsku... Přitom každý Jan1000 přece ví, že každý druhý Japonec jezdí rallye...
(Fota ze servisů vypadají na všech soutěžích bombasticky, laik by řekl, že je tam sto tisíc lidí!)
31. 3. 2011 15:1842
0 0
ElKubin : myslel jsem to tak že evropský divák ,ale i tým pojede z finančích důvodů např : portugalsko než (azory či madeiru ačkoli to jsou nádherné soutěže),ostatně jako všechny ostatní co se jedou na nějakym ostrově. Japonsko je také na ostrově ,ale přeci jen pro evropu (kde se točí hlavní rallysport) je to celkem jedno zda je to ostrově či na pevnině.
31. 3. 2011 16:1343
0 0
Ač pana Q moc nemusim, tak tady není jediný důvod vyvracet jeho názor. Ze svého pohledu má naprostou pravdu. Nač dělat reklamu, tam kde je k ničemu? Máme tu 2(3) tovární týmy a můžeme být rádi že jsou. Tak proč by si nemohli diktovat, kde chtějí jezdit. Je to strategie automobilky, ne týmu, to je snad jasné. Jediné co by mohla automobilka udělat, je začít tam taky prodávat, ale to už jsme jinde a asi to není jednoduché. Jen pak by se tam ale reklama vyplatila. Pokud by jezdilo Subaru a Suzuki, tak je to jiná, ale takhle to opravdu nemá smysl.

S tím, že tam nejsou diváci to asi bude trochu překroucená jeho výpověď. Alespoń podle přenosů to tam při rally celkem žije. Jenže Japoneci co tam jsou tak zblnou jen na ten víkend a pak je jim asi rally uplně jedno. Mimoto jsem tu někde kdysi četl, že skutečný japonský fanda rally má radši jiné soutěže než svou domácí, takže rád vycestuje.
31. 3. 2011 17:0944
0 0
http://rallyzone.autoroad.cz/rally-wrc/32956-japonsko-chce-zpet-do-ms-co-na-to-vyrobci/

Podle ředitele soutěže, Dmitrye Krivtsova, je fáma, podle které se organizátoři soutěže vzdali možnosti opětovného zařazení do MS, nepravdivá: „Jedná se pouze o rok 2012. Momentálně je velmi těžké odhadnout, jak moc velké škody země po zemětřesení utrpěla. Je tedy jasné, že uspořádat soutěž MS v příštím roce by mohlo být dost obtížné. V současné době mohu pouze potvrdit, že Japonsko má zájem být na soupisce soutěží MS.“

Josef Vrátil, sorry, že vašim zaručeným a nebulvárním informacím nedůvěřuji, u Loeba jste taky tvrdil jak 100% pojede určo za VW, protože VW je pupek světa. smajlík Dnešní článek Loeba a pana Q jste si jistě už přečetl.
Fox
31. 3. 2011 17:5445
0 0
buzekpar: Motyčko, odpusť si laskavě osobní výpady. Při psaní se dívám na monitor, do zrcadla akorát tak při holení. Jak moc je úspěšný Citroen v motorsporu a jak moc při prodeji sériové produkce je mi celkem jedno a nijak mne to nedráždí. Zrovna tak nevím, co má společného s Qesnelem šašek posbíraný v hospodě, tak mi spíš připadáš ty. Ale ani to mě nevede k tomu, abych někoho ze zdejšího fora napadal. A jen na okraj - v životě jsem toho určitě dosáhl víc než ty, tak si mě laskavě neber do úst, ano ?
Děkuji.
31. 3. 2011 18:2446
0 0
Fox: Trnko, ty osobní výpady si odpusť hlavně ty na lidi co neznáš. A že si ani neumíš přečíst, co jsi napsal, to už je jiná.
Určitě jsi toho v životě dokázal mnoho, to co píšeš je toho důkazem.....
Fox
31. 3. 2011 18:4547
0 0
Já si to po sobě přečíst dokážu. S osobními výpady jsi začal ty. Takže doporučuji, aby ses řídil vlastní radou a nenapadal někoho, o kom nic nevíš.
Co jsem dokázal nebo nedokázal - o tom s tebou nehodlám polemizovat, měření pindíků přenechám primitivům, kteří když nemají nic konkrétního do diskuse, napadají ostatní.
Takže jestli něco chceš psát, piš k věci a netrefuj se do ostatních. Ale to by vyžadovalo mít nějaké relevantní argumenty, že ?
Nicméně bych rád požádal redakci, aby příspěvky, nemající s tématem nic společného smazala.
Děkuji.
31. 3. 2011 19:3348
0 0
Nějak nechápu ty, co se pana Q v tomhle zastávají. Ano, pro něho potažmo Citroën by bylo výhodné jezdit jen někde po Evropě, to je jasné. Myslím, že každý tento jeho postoj chápe, jenže kritika směřuje k tomu, že tento požadavek, jakkoli by se mu to hodilo, je irelevatní, protože je naprosto směšné určovat destinace podle toho, jestli se tam prodávají něčí auta. WRC je sport a ne reklama na Citroën.
31. 3. 2011 19:5649
0 0
Jan10000000: Já jsem nikdy netvrdil, že Loeb pojeden na 100% u Volkswagenu, ani že je to pupek světa. Jen jsem komentoval to, že si takovou situaci dovedu představit z několika důvodů, že VW do toho hodlá určitě hodně investovat a že v "mateřském" týmu mu vyrostl víc než zdatný soupeř... Také jsem napsal, že takové spekulace v Německu jsou... Co bude třeba v listopadu, to nevíte ani Vy, ale nechci Vám křivdit...
31. 3. 2011 19:5850
0 0
No a Vaše moudra o nejoddanějších fanoušcích rallye a o důkazech v podobě fotografií ze servisu, to mě opravdu rozesmálo! Díky za pobavení!
31. 3. 2011 20:5751
0 0
Řekl bych, že rally by více než rally v Japonsku, Arábii a já nevím kde, více prospěla snaha o udržení klasických rally jako Monte, Korsika, San Remo atd. Vím však, že o tom rozhodují zájmy sponzorů a kdovíkoho. Proto neočekávám nějakou změnu. Kdyby totiž bylo MS lehce k dostání v TV, tak by si jej diváci, třeba v Japonsku, bezproblémů našli. Zdá se mi, že se to vše pořád ubírá špatným směrem. Snad je to jen můj dojem.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!