Ondřej Plšek - eWRC.cz
23. 6. 2012 13:19 − 3116× − 22

Hirvonen nesmí útočit na Loeba

Citroen znovu zavedl týmovou režii, oba jezdci mají držet své pozice a Sebastien Loeb si tak jede už pro další vítězství v mistrovství světa.

Sebastien Loeb se o vítězství na Novozélandské rally může připravit již jen vlastní chybou nebo technickou závadou na Citroenu DS3 WRC. Konkurence z týmu Ford chybovala již v pátek a je z boje o vítězství mimo hru, Mikko Hirvonen zase útočit nesmí. Sice na Loeba ztrácí jen necelých sedm sekund, ale tým Citroen před poslední etapou vydal týmovou režii, která Finovi útok na první místo zakazuje.

"Řekl jsem jim, že mají zůstat na svých pozicích. Nedává smysl zítra nadále bojovat o vítězství," řekl šéf Citroenu Yves Matton. "Sebastien má na zítra ještě několik měkkých gum, Mikko je už nemá. Situace by tak mohla být jen těžší, kdyby proti sobě bojovali. Proto je smysluplné je zastavit. S Mikkem jsem mluvil, rozhodnutí rozumí a vidí situaci stejně jako já."

Komentářů celkem: 22
24. 6. 2012 13:2821
0 0
finn: skvělý příspěvek, doporučuju pokaždé kopírovat do diskuze, jakmile se objeví remcalové ohledně taktiky...
24. 6. 2012 20:0922
0 0
Ještě si dovolím doplnit, že ti,kteří tady odsuzují třeba tu nejaktuálnější taktiku Citroenu, by v případě povolené honičky obou továrních jezdců, která by skončila havárií( -emi), možná byli první, kdo by si (a právem) klepal na čelo, co že je to za mamlasy, že se honí o vítězství, když mají jasný double a co dělá týmový manažer, že jim to dovolí.smajlík

A co se týče nudy, že stále vyhrává Loeb, potažmo Citroen? Vyhrává ten nejlepší. Ať je to jakkoliv, podmínky mají všichni stejné, tak ať se snaží. Pro mne je čekání na toho, kdo Loeba porazí, naopak vzrušující.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!