Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 10. 2015 12:26 − 7704× − 22

Thierry Neuville ve Walesu až trojkou Hyundai

Belgický jezdec se v poslední době potýká s formou a při posledním podniku MS pojede až jako trojka týmu.

Pro Thierryho Neuvilla se letošní rok nedá označit za úplně povedený, Belgičan se potýká s formou, která není vždy stoprocentní a pravidlem zhruba druhé poloviny sezóny je, že bývá pojížděn Haydenem Paddonem, který bývá z jezdců Hyudai nejrychlejším. Na Korsice si Neuville připsal druhý nejhorší výsledek roku, když byl až 23., přičemž tento výsledek si "zajistil" hned v úvodu, když na první zkoušce poškodil zavěšení o mostek. Toto se odrazilo v nedávném rozhodnutí Hyundai motorsportu přeřadit Belgičana pro Wales rally do B týmu po bok Kevina Abbringa a Neuvillovo místo uvolnit pro Paddona. Toto rozhodnutí lze považovat za vyvrcholení kritiky, která z týmu v poslední době na adresu belgického jezdce zaznívala a je doprovázeno slovy o tom, že chtějí jezdci dát možnost jet jednou bez tlaku na výsledek a bez honby za konstruktérskými body, kde Hyundai svádí tvrdý souboj s Citroenem o druhou příčku.

"Tohoto rozhodnutí bylo dosaženo na setkání s týmem, kde jsme otevřeně diskutovali naše nápady pro závěrečné podniky této sezóny a pro ročník nadcházející," vysvětluje své přeřazení do B týmu Thierry Neuville a dodává, "tohle je důležité, protože se snažím získat zpět svou jistotu za volantem pro rok 2016. Příští rok půjde o důležitou sezónu pro nás všechny a tento přístup mi umožní dostat se zpět do tempa a začít zimní přestávku v dobrém rozpoložení mysli."

K této jednorázové jezdecké rošádě pak několik slov za tým Hyundai motorsport dodává i Alain Penasse: "V nadcházejících podnicích je rozhodující získat co nejvíce bodů jsme schopní a forma jezdců je klíčem k uvolnění našeho plného potenciálu. Když jsme se bavili s Thierrym, cítili jsme, že pro něj musíme najít způsob, jak znovu získat sebejistotu a myslíme si, že zbavením tlaku na výsledek mu pomůžeme dostat se zpátky do formy pro náš program v roce 2016. Každý v týmu Thierryho 100% podporuje a cítíme, že tohle rozhodnutí pro Wales rally je správné. Už v minulosti jsme dělali podobné jezdecké změny a vyplatilo se to a doufáme, že i tentokrát to bude přínosné nejen pro tým, ale pro Thierryho samotného," uzavírá Alain Penasse.

Komentářů celkem: 22
15. 10. 2015 10:3721
0 0
teda tady je zase chytrolinu .)
T.N. proste ma strmy pad momentalne. evidentne bude v necem problem. a to u neho. myslim si ze, polevil, zlenivel na vysluni smlouvy a tim, ze v podstate porad jakoby o nic nejde, tim se hyundai prezentuje uz dva roky. ale jde. pojizdeji ho i vlastni. toby se u jednicky stavat nemelo. nerozumim proc tu vytahujete jiz zesnuleho Colina Mcrae? nejaky duvod?...kdyz colin tak meeke. jinak colin si prozival take sve zevstupy a pady. oblibenost a velkou neoblibenost. na to si pamatuji dost dobre. mimochodem u citroenu jezdil az se 17tkou a bylo to velike trapeni. ale to je mimo. Thierry se musi sebrat a palit co to da. tovarni sedacky se nedavaji jen tak. specielne se od nej cekalo vic, ze bude vstupovat do tria VW. nestava se vubec, ze by se priblizil stupnum vitezu. jako meho oblibence me to mrzi...ale vic me mrzi ze se najde zase kolektiv hluponu co vedi ze hyundai je zakopany a reinkarnuji jezdce doby minule a srovnavaji nesrovnatelne, jen aby se mohli vyblit. tak cau
15. 10. 2015 11:4622
0 0
Věcná.... - tu 17 měl proto, že bylo tolik továren/továrních aut - tovární Citroeny měly právě čísla 17-18-19... (ne 7-8 jako nyní "první" tým Hyundai)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!