8. 4. 2018 17:49 − 10270× − 28

Proč Videonovinky točí „jen“ špičku?

Dovolím s vám předložit moje vysvětlení, proč ve Videonovinkách dostává prostor špička a málokdy někdo jiný.

Jedno takové malé nedělní zamyšlení, které snad vysvětlí, jak Videonovinky vznikají, co za tím je a jestli je šance projekt nějak vylepšit…

Proč netočíte historiky a dvoukolky?

Díky tomu, že na Kopné jeli historici před startovním polem, měli jsme možnost se jim trochu pověnovat i s našimi Videonovinkami. Tahle kategorie nás baví, stejně jako dvoukolky. Já sám jsem ve dvoukolkách a historických autech několik soutěží odjel, líbí se mi, mám v těchto kategoriích mnoho přátel. V běžných podmínkách na běžné soutěži, kde jedou historici daleko za polem, ale nemáme kapacity na to, abychom dělali sestřihy i včetně těchto kategorií.

Nemůžeme být prostě na dvou místech současně. Kdo někdy videa z rally dělal, nebo se jen trochu dokáže zamyslet nad tím, co je za tím práce a technických prostředků, tak pochopí, že to za stávajících podmínek prostě nejde. Dnes máme unikátní systém přenosu dat se záběry z RZ, který si troufám říci, nepoužívá nikdo jiný na světě. Máme „krabičky“, které přenáší obrovské množství dat z RZ přímo do cloudového úložiště, odkud si je bere střihač, který záběry střihá. Záběry jsou od mnoha kameramanů JNK a k tomu si přidáváme vždy minimálně dvě své kamery a speciální slow motion kameru. Nesmím zapomenout na dron, který nad rally od nás také létá a od něj také záběry máme a používáme. Je to gigantické množství dat, to snad pochopí i ten, co o IT neví vůbec nic.

Videonovinky točí jen toho co zaplatí?

Já, během rally pobíhám servisem, dělám rozhovory, zjišťuji novinky, někdy se dostaneme s kamerou na RZ, občas vám zprostředkuji přímý přenos z RZ přes svůj telefon na facebook. Osobně bych i dalších X rozhovorů s dvoukolkám zvládl, ale už nemáme kapacity na to, aby ty materiály z RZ a další rozhovory někdo vytřídil a sestříhal. Jsme na limitu sil a financí. Opět použiji to, že kdo někdy dělal s videem, střihem a kamerou, tak ví, kolik tyto věci stojí a kolik se musí zaplatit lidem, kteří to střihají. Nikdo nám na provoz Videonovinek nepřispívá. Peníze musíme sehnat od sponzorů tak, abychom projekt vůbec uživili. Je absolutní lež, že do reportáží Videonovinek ze soutěží se dostanou jen ti, kteří nám zaplatí. Nevěřte takovým žvástům zlých lidí!

Šlo by Videonoviky rozšířit i na dvoukolky a historiky?

Šlo by to. Jsme technicky připravení na to, Videonovinky rozšířit i o dvoukolky a klidně i historiky. Jste ochotní na to přispět vy, čtenáři a nebo vy, závodníci? My se momentálně musíme chovat podle toho, na co máme. Děláme rozhovory a videa se špičkou, která jsou nejvíce žádaná. Další služba je možná, ale musí jí někdo podpořit. Pomůžete najít partnera, který to celé zafinancuje, nebo si na to přispějete sami? Domluví se jezdci mezi sebou, vyberou do kasičky a Videonovinky si využijí pro svou propagaci?

Na sprintech byste se měli věnovat hlavně dvoukolkám. Je to jejich šampionát!

Rallysprint série je podle mého názoru uměle označená jako šampionát dvoukolek. Je to nesmysl. Pokud by to někdo na Autoklubu ČR myslel vážně, že chce dát dvoukolkám větší prostor, pak ale samozřejmě musí zakázat starty všem silnějším a větším autům. A to by ale chtělo velkou odvahu. Nejezdila by ve sprintech produkční auta, R5 a o WRC bychom si mohli nechat zdát. Dvoukolky by měly větší prostor a větší popularitu. Skutečně? Nesmysl. Na soutěž by přijela třetina diváků, polovina startovního pole závodníků a taková soutěž by zanedlouho zanikla kvůli tomu, že by se nezaplatil její provoz, neměla by popularitu, média, sponzory. Je to tedy celé od začátku do konce hloupost a jen rozhodnutí ve stylu „vlk se nažere, koza zůstane celá“. Rally je krásná svou pestrostí a čtyřkolky nemohou být bez dvoukolek a naopak. Dvoukolkáři a začínající jezdci se chtějí přiblížit zkušeným a velkým závodníkům ze špičky, kteří na sebe strhávají a vždy strhávali pozornost. Díky této pozornosti ale jsou peníze i na ty závody dvoukolek. Bez sebe to totiž nebude fungovat. Není tedy třeba nám připomínat, že Rallyspritnt série je o dvoukolkách. Řády známe, číst umíme. Podle mě je to ale opravdu nefunkční nesmysl. Každý sport má svou první ligu a svou špičku, která táhne pozornost médií. I fotbalový přebor žije z popularity první ligy a první liga žije z popularity špičkového světového fotbalu v Champions league. Tak to je a bude, na tom žádné umělé rozhodnutí na papíře nic nezmění. Chvalte, kritizujte, ale prosím, všeho s mírou.

Závěrem si neodpustím jednu věc. Neskutečně mě mrzí, že se stále najdou ti, kteří rejpou do toho, co děláme, jak to děláme a s kým máme mluvit. Už jsem se setkal i s tím, že na mě při odjezdu od RZ pokřikovali nějací „rádoby fanoušci“, že už mizíme pryč, nezajímáme se o to další, co na trati bude a zajímáme se jen o špičku…a ať tedy táhneme. Ten komentář byl dost sprostý. Já jsem v tu dobu jel do stopky jedné další RZ, abych tam udělal další rozhovory. Tyhle urážky a lži mě, ani nikoho z našeho štábu rozhodně nemotivují. Nejsme masochisti. Neočekáváme, že nás budete jen chválit. Kritiku si rád přečtu, rady rovněž. Vnímám to a snažíme se všichni Videonovinky postupně vylepšovat. Kluci kameramani a střihači jsou profíci, mnoho věcí mě učí. Já jsem amatér, který má rally rád a nějakou dobu se motám kolem. Před třemi roky mi dali do ruky mikrofon a řekli mi, dělej rozhovory. V pátek jedu na závody z práce, sundám kravatu a jdu se bavit na rally. V pondělí jsem zase zpět v kanceláři obklopen něčím docela jiným, než je rally. Zkuste být prosím někteří v té kritice alespoň trochu soudní. To, že naše videa okomentujete, pochválíte, nás nesmírně těší. Všichni ze štábu během soutěže sledujeme komentáře, jestli se vám videa líbí a jsme nejistí, když komentáře chybí. To si pak říkáme „sakra, líbí se jim to, nebo to stojí za starou bačkoru“? Komentujte tedy a klidně naše videa sdílejte, tím nám pomůžete v jejich popularitě a třeba se nám časem podaří sehnat partnery, který by je využil pro svou propagaci a tím zajistil jejich další pokračování a vylepšení. Zde najdete všechny VIdeonovinky pohromadě: Mediasport youtube kanál

Všichni, kteří se na Videonovinkách podílejí (eWRC, Mediasport, Rally4Now a Strop Media) vám děkují za přízeň. Mějte se fajn a užívejte si rally, které nám půl Evropy může určitě závidět.

Komentářů celkem: 28
9. 4. 2018 16:3121
0 0
Mravenečku,
za mou maličkost: odvádíte super prácismajlíksmajlíksmajlík
Vše s čím se ztotožňuji napsali už jiní nade mnou (hobit,trepa,Spik a Frankie007)a jen bych to opakoval.
Takže nenechte se odradit vysírači a bojujte dál.
A pokud vznikne nějaká sbírka tak jak na resultech tak jakožto věrný fanda rally a tohoto serveru určitě přispěji Boženkou.
9. 4. 2018 20:0822
0 0
Díky za podporu a za vaše komentáře. Mnohé z nich jsou pro mě inspirující a třeba takové okénko, kde byste mohli určitým jezdcům navrhnout otázku a nebo také třeba vybrat jezdce, kterého bychom měli dotazovat je podle mě super. Stejně tak spolujezdci. To jsou pro mě hrdinové a více popularity si zaslouží. Souhlas.
Jinak ke "krabičkám" mohu jen napsat, že je to skutečně naše malé tajemství. Zařízení je patentově chráněno a je to od A do Z vynález borců z Rally4Now, kteří prostě umí. Mohu prozradit, že je to soustava mnoha SIM karet, které přes počítač komunikují a rozdělují a nebo naopak slučují data, která posílají na cloud. Kameraman na RZ natočí několik aut, vytáhne kartu z kamery, strčí do "krabičky" a ta už vše udělá za něj. Data se zkomprimují a odešlou "nějakým" způsobem . Není problém navázat, když dojde k přerušení toku, atd. Záběry na cloudu jsou pak už jednotlivě, takže střihač má náhledy a vybírá si, co se mu líbí. Detaily víc nemohu, je to skutečně jedinečná věc, která se vyrábí celá u nás i včetně obalu a desek, na což používáme 3D tiskárnu. Cena jedné krabičky představuje náklady, za něž se dá odjet jedna soutěž MČR s vozem R2.
9. 4. 2018 20:5023
0 0
Tak to smě dorazil.Asi nebude stačit "litr" od každého fandy.No ale když se mohlo vybrat X litrů na Krestu tak by snad to mohlo klapnout i na videonovinky.
9. 4. 2018 22:0624
0 0
4MravenecZ: takže už i já začínám mít o rozpočtu janěji smajlíksmajlík
9. 4. 2018 22:4025
0 0
Mravenče, jen pro upřesnění - kolik těch "kouzelných krabiček" na soutěži máte? smajlík
Jinak každopádně díky všem, co se na tomhle podílí, za super servis smajlík Teď už to bereme tak trochu jako "samozřejmost", ale nejvíc tohle oceníme asi až Videonovinky jednou skončí... Takže jen doufám, že to hned tak nebude smajlík
10. 4. 2018 09:0626
0 0
Denní tisk jsem dávno odhlásil a Blesk nečtu a ranní nebo odpolední kávu při probíhající rally si nedovedu představit bez vašich reportáží, rád přispěji. Že to děláte dobře ,tady na fóru se shodneme všichni, ale závodníci před váma neutíkají a poskytnou rozhovor. To je důležité, že my se něco dozvíme.
10. 4. 2018 09:3527
0 0
O tom že děláte super práci není pochyb a o tom že je nás tady asi dost co vám rádi přispějeme na Videonovinky taky není pochyb. Takže otázka za mě kde můžu přispět na tak super práci jakou děláte. smajlík
11. 4. 2018 19:5428
0 0
Mravenče chyť příležitost za pačesy dokuď se jich tolik nabízí s příspěvkem.Založ účet atd.atd. a jedémsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!