Zajímavá jména kolem Toyoty

Velmi zajímavá jména lítají světem internetu kolem nově vytvářeného týmu Toyota.

Velmi zajímavá jména lítají světem internetu kolem nově vytvářeného týmu Toyota. Japonský výrobce by se měl ve světovém šampionátu objevit od roku 2017.

Do pozice hlavního testovacího jezdce, které začnou od března letošního roku, má být podle motorsport.com obsazen Mikko Hirvonen. Čtyřnásobný vicemistr Světa a vítěz 15 kol MS ukončil svoji kariéru na sklonku roku 2014. Bez volantu dlouho nevydržel a již během loňského roku usedl několikrát do svého historiku Ford Escort RS 1800 MKII a jednou na Kanárských ostrovech také do Mini WRC. Úspěšný byl při svém debutu na Dakaru, kde skončil čtvrtý.

Dalšími jezdci, kteří by měli usednout do Toyoty Yaris WRC, mají být Bryan Bouffier a Juho Hänninen. Oba velezkušení testovací jezdci by mohli Toyotě přinést spoustu informací. Dodejme ještě, že dlouholetý spolujezdec Hirvonena – Jarmo Lehtinen – zaujal pozici sportovního ředitele týmu Toyota.

Spekulace hovoří o obsazení Mikko Hirvonena i do pozice jezdce, který by měl ukázat Toyotu v ostré soutěži v roce 2017. Zvěsti ale také mluví o jménech Sebastien Ogier nebo Jari-Matti Latvala. Na oznámení továrních posádek má ale Toyota ještě času dost.

Komentářů celkem: 5
28. 1. 2016 19:201
0 0
Ogi asi ze svého top postavení asi néé.A JML ten by snad mohl "fouknout" kór jestli mu bude Mikel šlapat na paty(a to už šlape).Otázka je jak si to JML vyhodnotí sám u sebe.
28. 1. 2016 20:032
0 0
ještě se píše i o Lappim...
28. 1. 2016 20:123
0 0
No a to jsou vlastně ty "spekulace".Pustí ho Škoda?Jinde než do VW?My do těch jejich smluv nevidíme a ani neuvidíme. Tak to beru tak až jak se to vyvrbí.A pak se uvidí kdo kde a s čím.
29. 1. 2016 11:254
0 0
a proč by Lappi vůbec chodil k neznámé Toyotě, když má tak nějak dle různých spekulací přislíbenou sedačku u VW?
29. 1. 2016 17:345
0 0
Asi tak. Podle mě je to dost o obavách jít teď do Toyoty. Do konce září musí odeslat homologační papíry a auto ještě ani nevyjelo. Kdyby za sebou měli to co zaběhnuté týmy, tak to asi jo, ale takhle spíš ne. A ani Latvaloušovi to asi moc nevoní, tak se musí hošan letos snažit.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!