Petter Solberg potvrzuje návrat do MS

Až jedenáct soutěží se soukromým týmem má v plánu tento rok odjet norský jezdec Solberg mladší.

Petter Solberg na norské rally pojede s Citroenem Xsara WRC, model z roku 2006, provozovaný soukromým týmem a má od Norské rally naplánovanou kompletní letošní sezonu mistrovství světa. Mistr světa z roku 2003 byl ponechán na pospas svému osudu, když tým Subaru ukončil na sklonku roku 2008 své aktivity ve světovém šampionátu. A jelikož všechny sedačky ve stávajících čtyřech továrních týmech Ford a Citroen byly rozebrány, vypadalo to, že bude Petter odsunut nejméně na jednu sezonu na vedlejší kolej, dokud by do WRC nevstoupila další automobilka.

V rozhovoru pro wrc.com Nor řekl, že hodlá spustit svůj vlastní tým a zúčastnit se tento rok až jedenácti soutěží, aby nevypadl z rally koloběhu a získal více času k jednání ohledně sezony 2010. "Pojedu norskou rally s Xsarou a plán je takový, že chci jet celý šampionát počínaje Norskem, ale ne nevyhnutelně s tím samým autem," řekl Petter. "Všechno, co teď dělám, dělám s výhledem na rok 2010. Začneme s Norskem s vlastním týmem, ale dosud nemám ještě zajištěnou celou sezónu 2009. Posledních dvacet dnů řeším dohody o tomto roce, a očekávám, že se věci budou v průběhu sezony měnit. Nikdo neví, co přinese budoucnost, ale jsem šťastný z toho, co nás v blízké době čeká."

Solberg testoval Xsaru zatím pouze jednou (na sněhu), a popsal získané zkušenosti jak 'dobrou zábavu'. Nechtěl srovnávat vůz se Subaru Impreza – řekl, že s hodnocením chce počkat až do Norska, aby zjistil, jak konkurenceschopné auto bude. "OK, vím, že si o mě spousta lidí říká, že jsem blázen kvůli tomu, co dělám. Udělal by Marcus Gronholm, Tommi Mäkinen nebo Colin McRae to, co dělám teď já? – Myslím, že ne, "dodal.

Kolující zvěsti tento měsíc naznačují, že by Solberg mohl v roce 2010 startovat za nový tovární tým Proton, Petter se pravděpodobně zúčastní tento rok několika testů vozu Satria specifikace Super 2000. Petter o tom odmítl mluvit konkrétněji, ale řekl, že budoucnost vidí optimisticky: "Hodně jsem jednal s mnoha továrnami a věci se na rok 2010 vyvíjejí dobře, ale musím to řešit postupně. Pro tuto chvíli můžu dělat cokoli chci a to je to nejdůležitější. Jakmile získám něco pro budoucnost, samozřejmě do toho dám 110 procent. "

Komentářů celkem: 41
28. 1. 2009 12:0541
0 0
Hoši díky za info .Porozyšľam a dám vedieť.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!